Fél Európa figyeli a magyar futballistákat

Külföldi játékosmegfigyelőktől fog hemzsegni ma este a Groupama Aréna. Topcsapatok, illetve Eb-csoportellenfeleink képviselői is ott lesznek a horvátok elleni meccsen.
Külföldi játékosmegfigyelőktől fog hemzsegni ma este a Groupama Aréna. Topcsapatok, illetve Eb-csoportellenfeleink képviselői is ott lesznek a horvátok elleni meccsen.

Sokkal több lesz egy barátságos meccsnél a magyar–horvát. A játékosok nem csupán Bernd Storck szövetségi kapitányt próbálják meggyőzni, hogy nélkülözhetetlenek az Eb-keretből, hanem a lelátón ülő, topbajnokságokból érkező játékosmegfigyelőket is lenyűgözhetik. A középső védő Lang Ádámot képviselő iroda munkatársa, Illés Zoltán közölte, játékosukra a Premier League-ből kíváncsiak. Lapunk megtudta, az angol szakember nem lesz egyedül, Euró­pa több országából jön megfigyelő.

– Az Eb-csoportellenfeleinktől, Portugáliából, Izlandról és Ausztriából elsősorban a magyar válogatott játékát térképezik fel, de francia, török, orosz és belga csapatok képviselői is helyet foglalnak a lelátón – tájékoztatta a Borsot Sipos Jenő MLSZ-szóvivő.

Megfogyatkozott az ellenfél

A belázasodott középpályással, Milan Badeljjel már a ötödik horvát sztárjátékos dőlt ki. A legnagyobb klasszis, Ivan Rakitic mellett Mark Pjaca és Nikola Kalinic sem utazott Budapestre sérülés miatt, s a csapatkapitány, Darijo Srna játéka is kérdéses.

Ezzel folytatódni látszik a lavina, amit a téli átigazolási időszakban Kleinheisler László brémai szerződtetése indított el. Néhány jó megmozdulásnak köszönhetően Lang Ádám, Böde Dániel, Nagy Ádám, Fiola Attila, Guzmics Richárd, Priskin Tamás előtt is megnyílhat az út valamelyik topbajnokságba.

Magyarország–Horvátország

Szombat, 18:00, tv: M4 Sport

Magyarország várható kezdőcsapata: Dibusz – Fiola, Lang, Guzmics, Korhut – Gera, Elek – Kleinheisler, Németh, Dzsudzsák – Priskin

© Fotó: MTI