Feketét lelkileg megviselte a dublini vérfürdő

Hat menet várt a Frank Warren promoter szervezte szombati dublini hivatásos gálán Fekete Lászlóra az ír Declan Geraghty ellen, ám egy leszámolás miatt elmaradt a meccse.
Hat menet várt a Frank Warren promoter szervezte szombati dublini hivatásos gálán Fekete Lászlóra az ír Declan Geraghty ellen, ám egy leszámolás miatt elmaradt a meccse.

Fekete az ír fővárosból hazaérve elmesélte a Borsnak, összesen tizenhárom fegyveres zavarta meg az öklözők mérlegelését. A magyar bunyós úgy tudja, két rivális drogkartell harcának áldozata lett a 35 éves David Byrne, további két embert pedig gumilövedékkel sebesítettek meg.

– Byrne nagypapáját és apját is megölték tavaly – mesélte Fekete a Borsnak rákosszentmihályi otthonában. A magyar sportoló egyébként már lemérlegelt, s épp enni készült az étteremben. Akkor rontott be az ír terrorelhárítók egyenruhájába öltözött három fegyveres a mérlegelő helyiségbe, a negyedik pedig az étterembe lőtt be. Egy női ruhába öltözött férfi mutatta az éles lőszerrel töltött AK–47-es Kalasnyikovval érkezőnek, merre van Byrne, akit egyetlen fejlövéssel kivégeztek. A lelőtt férfi a nagybátyja volt az egyik, a gálán érdekelt ír bunyósnak.

– Tőlem nem messze egy férfi combjából dőlt a vér, gumilövedék érte, segíteni akartam neki, de sokkos állapotában képtelen volt válaszolni. Az ír zsaruk 25 perccel később érkeztek a szállóba, addigra a 13 merénylő elmenekült. Egyenként lelőhették volna mind a háromszáz szállóban tartózkodó embert.

Fekete márciusban bokszol Geraghty-vel, de ezúttal már nem Dublinban. Ha nyer, 400 ezer forinttal gazdagodik. Barátnője, Bettina már megnyugodott, Laci viszont még mindig az események hatása alatt van. Azt hitte, ISIS-terrorakció kellős közepébe cseppent, s mivel tudja, a terroristáknál nincs kegyelem, nagyon megijedt.

– Egy konyhaszerű helyiségben feküdtünk oltalmat keresve nyolcan, ahol legfeljebb hárman férnek el. Borzasztó volt hallani a sikoltozó felnőtteket és gyerekeket.