Ezt a negyvenest ünnepelte az 50. Super Bowl - videó

Peyton Manningnek esze ágában sincs visszavonulni. Ő az első irányító, aki két csapattal is Super Bowlt nyert. Persze a derbi nem csak róla szólt...
Peyton Manningnek esze ágában sincs visszavonulni. Ő az első irányító, aki két csapattal is Super Bowlt nyert. Persze a derbi nem csak róla szólt...

Jó volt amerikainak lenni vasárnap este a Santa Clara-i Levi’s Stadionban. Büszkén dagadozhatott a honfiúi kebel, miközben Lady Gaga a himnuszt énekelte, és szem nem maradt szárazon, amikor a kivetítőn megjelentek az Afganisztánban állomásozó fiúk. A sör és a hamburger jól fogyott, a tőzsde sem lazsált, és az 50. Super Bowl két csapata, a Carolina Panthers és a Denver Broncos is parádézott. Utóbbi jobban, hiszen 24-10-re győzött. Pedig a denveriek majd’ 40 esztendős sztárja, Peyton Manning ugyan nem nagyon villogott, kétszer is elvesztette a labdát. Ezzel együtt ő az első irányító, aki két csapattal is Super Bowlt nyert, hiszen kilenc éve az Indianapolis Colts-szal győzött. Az NFL történetének legidősebb irányítója a korábbi hírekkel ellentétben nem jelentette be visszavonulását.

– Kell egy kis idő, amíg végiggondolom a dolgokat – mondta Manning. – Ma rengeteg sört fogok inni, elmondok egy imát, s köszönetet mondok annak, aki megadta nekem ezt a lehetőséget.

Az amerikai-futballban kevéssé járatosak számára azonban nem a mérkőzés, inkább a köré szervezett show vitte a prímet. A szünetben Beyoncé, Bruno Mars és a brit sztárcsapat, a Coldplay szórakoztatta a nagyérdeműt. A nézőtéren is olyan csillagok villogtak, mint Michael Douglas és párja, Catherine Zeta-Jones, vagy éppen David Backham és Brooklyn fia. Kevin Durant, az Oklahoma City Thunder kosarasának vagy nem jutott jegy, vagy közelről akarta követni az eseményeket, mert fotós akkreditálásának köszönhetően a pálya szélén ült fényképezőgéppel a kezében. Lehet, hogy az ő meccsein meg Manning lesz a fotós?

A Denver Broncos egyébként 1997 és 1998 után harmadszor hódította el a trófeát.

© Fotó: AFP

© Fotó: Instagram

Törött karral játszott

Törött kézzel lépett pályára Thomas Davis. A Carolina védője két hete, a főcsoportdöntőben sérült meg, 12 fémcsavarral és több öltéssel hozták helyre a karját a Super Bowlra. A sérülést meg sem érezte, ragyogóan játszott, nem rajta múlt a vereség.

© Fotó: Instagram

„Az orvosaink és az edzőink lenyűgöző munkát végeztek, hogy visszatérhessek a pályára”– írta ki Davis az Instagramra.

Sokaknak a show a lényeg

Lady Gaga indította a mérkőzést az amerikai himnusszal:

Beyoncé, Chris Martin és Bruno Mars óriási bulit csapott a szünetben: