Ezért volt gond Dzsuzsákék fizetésével

Nehézségekkel küzd a török Bursaspor, több mint 300 milliós tartozást halmozott fel. Dzsudzsák Balázson kívül négy további játékos sem kapta meg időben a bérét.
Nehézségekkel küzd a török Bursaspor, több mint 300 milliós tartozást halmozott fel. Dzsudzsák Balázson kívül négy további játékos sem kapta meg időben a bérét.

Bár Dzsudzsák Balázs a napokban azt nyilatkozta, kerek körülötte a világ, úgy tűnik, még sincs minden rendben Törökországban.

A szélső nyári klubváltása után is a legjobban fizetett magyar focista maradt – évente 1,7 millió eurót, azaz 532 millió forintot keres –, már ha megkapja a bérét. A Bursaspor ugyanis az elmaradt kifizetésekkel egymillió eurós (312 millió Ft) adósságba verte magát, számolt be róla a maratonplatformu.org. A portál szerint a török csapat eltiltásra számíthat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA), sőt a bajnokságból is kizárhatják. Kivéve, ha sürgősen kifizetik Dzsudzsák Balázst és két csapattársát, Tom De Suttert és Dany Nounkeut. Valamint Sener Özbayrakli és Sedat Berisha helyzetét is mielőbb rendezniük kell, a két focista már fél éve fut a pénze után, ugyanis nyáron elhagyták a Bursát.

Az adósság hátterében a televíziós jogdíjak állnak, tudta meg a Bors. A tv-társaságok megkéstek a közvetítési pénzekkel, a Bursaspor pedig ebből fedezte volna az említett labdarúgók fizetéseit. A klub tartalékait megcsapolta a nyári nagybevásárlás és a napokban átadott új stadion költsége.

– A versenyhelyzetben több török klub is hatalmas összegekért szerződtet külföldi focistákat, ezzel párhuzamosan a bevételük csökken – ismertette a helyzetet Mehmet Basaran török újságíró. – Egyszer csak elfogy a pénz, és nem tudják kifizetni a játékosokat. Volt már rá példa, de ez csak átmeneti probléma. A Bursaspor a török elithez tartozik, meg fogják oldani.

És úgy tűnik, el is kezdték. Vörösbaranyi József, Dzsudzsák menedzsere szerint a magyar szélső, igaz kis csúszással, de szerdán megkapta a fizetését.

Az anyagi nehézségeknek nyoma sincs a csapat teljesítményén, az elmúlt hétvégén sorozatban a hetedik győzelmüket ünnepelték. A mai Eskisehirspor elleni Török-kupa mérkőzés sincs veszélyben, a pénzükre váró játékosok is ott vannak a csapattal.