Ez nem vicc: 48 csapatos lesz a világbajnokság – Maradona üdvözletét küldi

Elképedt a futballvilág érdemi része a FIFA döntésén, ugyanis ami eddig csak láz­álomnak tűnt, valósággá válik! Zürichben megszavazták a tavaly beiktatott Gianni Infantino elnök javaslatát, így 2026-tól 48 csapatos lesz a világbajnokság.

A résztvevőket hármas csoportokba osztják, mindegyikük két-két meccset játszik, és kettő tovább is lép a 32 csapatos egyenes kieséses szakaszba. A FIFA azzal érvel, hogy akárcsak eddig, ezentúl is hét meccset kell játszaniuk a döntő résztvevőinek, és az egész hóbelevancot lezavarják 32 nap alatt, viszont nem 64, hanem 80 partit rendeznek.

Infantino dörzsölheti a markát © AFP

Nagy a felháborodás

Az internetet elárasztották a felháborodott vélemények:

„Ezek után ki kell jelenteni: Sepp Blatter nem is volt olyan szörnyű elnök.”

„Ez nem jó a rendezőknek, a kvalifikálóknak, a válogatottaknak, játékosoknak és a kluboknak.”

„Kínos ez az egész. A döntés csak a korrupcióról szól.”

„Több meccs, több pénz!”

„Ez a FIFA történetének legrosszabb döntése.”

A több csapat több esélyt jelent nekünk, magyaroknak, mert Európából az eddigi tizenhárom helyett több alakulat juthat ki, de, hogy pontosan mennyi, az most még nem derült ki, erről később döntenek. A hírek szerint a kontinensünknek hárommal lesz több helye, a legjobban pedig a hihetetlen lehetőségekkel rejlő ázsiai piac jár, ami a színvonalnak viszont nem biztos, hogy nagyon jót tesz (még azzal együtt sem, hogy Kína elképesztő pénzeket fektet a sportágba).

Félő, hogy ezzel hazavágják a világ egyik első számú sporteseményét

Csípős

Blatter a kapzsiságba bukott bele, Infantino a pénzbe fog belefulladni. Hogy közben mi van a sportággal, az senkit nem érdekel. Varga T. Róbert

Az viszont már eldőlt, hogy a csoportkörben megszűnik a döntetlen, a rendes játékidő után jönnek a tizenegyesek. Félő, hogy a fél mezőny erre apellál majd, felesleges lesz végigszenvedni a kilencven perceket.

Egyébként az egészet egyértelműen a pénz motiválja. A FIFA-ban úgy kalkulálnak, egymilliárd dollárral (290 milliárd Ft) emelkedik a bevétele.

Maradona üdvözölte a magyarokat

Orbán Viktor, akit ellenségei Felcsúti Maradonának szoktak csúfolni, a FIFA-gálán találkozott az igazival, sőt az argentin klasszis mellett ült. Annyira büszke volt erre, hogy egy közös képet is kitett a Facebook-oldalára. Lapunk megtudta, hogy Maradona üdvözletét küldte a magyar focistáknak.