Évi félmilliárdról mondott le Nikolics

Végre egy magyar focista, aki a karriert többre tartja a dollármillióknál. Nikolics Nemanját Kínába csábították, de ő maradt a Legiában.
Végre egy magyar focista, aki a karriert többre tartja a dollármillióknál. Nikolics Nemanját Kínába csábították, de ő maradt a Legiában.

Példaértékű Nikolics döntése a magyar futballisták számára. A varsói Legia támadója a korábbi negatív példák ellenére (Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián) bizonyította, márpedig nem minden a pénz. Egy kis kivárással akár még kedvezőbb, nyugat-európai ajánlat is érkezhet a mesés és kétségtelenül igen csábító ázsiai dollármilliók helyett. A héten lezárult ugyanis a kínai átigazolási piac, és habár egy meg nem nevezett klub 4 millió euróért (1,2 milliárd Ft) kivásárolta volna a szerb szár­mazású magyar válogatott csatárt, sem a lengyel klub, sem a futballista nem állt kötélnek. Nikolics a saját Facebook-oldalán fogalmazta meg, miért nem vállalkozott a remek anyagi kondíciókkal kecsegtető kalandra:

„Tényleg lett volna lehetőségem egy komoly ajánlatot elfogadni, nagy pénzt, hatalmas pénzt kínáltak, de nemet mondtam. Amit elkezdek, azt befejezem. Bajnok és kupagyőztes akarok lenni a Legiával, és annyi gólt szerezni még, amennyit tu­dok!”

Szerettük volna megkérdezni a játékost, melyik csapat mekkora összeget kínált nagyságrendileg, de Nikolics elfoglaltságaira hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. Más forrásból úgy tudjuk, hogy a jelenlegi, évi körülbelül 400 ezer eurós (124 millió Ft) fizetésének a négyszeresét, 1,6 millió eurót (500 millió Ft) kereshetett volna új klubjában. Forrásaink szerint a csatár úgy vélekedik, lengyel bajnokként és gólkirályként, esetleg Eb-gólokkal a tarsolyában legalább ugyanilyen, vagy még ennél is jobb ajánlatot kaphat. Ráadásul Európából.