Első gazdája még örült, hogy
megszabadult Overdose-tól

Lehet, hogy még nem a legnagyobb, de kétségkívül világsztár. Szerencséje Overdose- nak, hogy ló, így ugyanis nem neki kell nyilatkoznia, beszélnek róla mások éppen eleget. Ráadásul nem is akárkik és akárhol!
Lehet, hogy még nem a legnagyobb, de kétségkívül világsztár. Szerencséje Overdose- nak, hogy ló, így ugyanis nem neki kell nyilatkoznia, beszélnek róla mások éppen eleget. Ráadásul nem is akárkik és akárhol!
A legelismertebb német szak(web)lap, a galopponline.de például Peter Playert szólaltatta meg, aki a Whatton Manor-i lótenyészet vezetője. Itt nevelkedett Magyarországra kerülése elôtt Overdose. A jeles szakember elárulta azt a titkot, hogy bár a csodalóért kevesebb, mint egymillió forintot kaptak, még így is boldogok voltak (mármint ő és a ló gazdái, Robinsonék), hogy megszabadultak tőle.

– Ugyan erős és szép fara volt, de a mellső lábai csámpásak, apja, a Scarborough nevű fedezőmén pedig kifejezetten rossz hírnévnek örvendett. Higgyék el, egyetlen ügynököt vagy idomárt sem érdekelt Overdose – vélekedett Player.
– Ilyen körülmények közt különösen nagy elismerés jár a magyaroknak, hogy remek versenylovat faragtak belőle. Nem tudom, Angliában kihozták-e volna ezt a teljesítményt belőle. Ugyan Dózi mamája, Our Poppet sem futott sikeresen – igaz, egyetlen versenye után súlyosan megsérült –, s az első három csikaja (a magyar csodaló a negyedik „gyerek”) sem ért el kiemelkedő sikereket, de a vérvonalban azért akadnak kiváló lovak: szépnagyanyja, Gladness például Ascotban is nyerni tudott. Apropó Ascot! A jelenleg sérülés után lábadozó Dózi (egy tervezett felkészítő verseny után) itt méri majd össze tudását június 16-án és 20-án a nemzetközi elittel, s Peter Player kicsit aggódik érte.
– Ascotban nagyon kemény és tömör a talaj, ez pedig szerintem nem kedvez Overdose-nak – vélekedett. Ugyanakkor azt is hozzátette: – A magyar versenyló tényleg kivételes képességű állat, akit joggal neveznek csodalónak. Ilyen természetes gyorsaság a telivéreknél ritka, igazán büszkék vagyunk rá, hogy nálunk, Whatton Manorban nőtt fel.

szt