Eljegyezte 20 évvel fiatalabb párját a pólólegenda

Kemény Dénes tizennégy évnyi együttélés után a közelmúltban eljegyezte párját, legkisebb gyermeke anyját, Renátát. Könnyű lenne azt mondani, hogy a vízilabdázók háromszoros olimpiai bajnok kapitányának most volt ideje magasabb szintre emelni a kapcsolatukat, ám nem erről van szó.
Kemény Dénes tizennégy évnyi együttélés után a közelmúltban eljegyezte párját, legkisebb gyermeke anyját, Renátát. Könnyű lenne azt mondani, hogy a vízilabdázók háromszoros olimpiai bajnok kapitányának most volt ideje magasabb szintre emelni a kapcsolatukat, ám nem erről van szó.

– Nehéz megmagyarázni, miért most, ennyi év után jutott eszembe a mások számára ma­gától értetődő eljegyzés – mondta Kemény Dénes. – A szövetség elnökeként is rengeteg dolgom van, de amikor összekerültünk, talán a gyerekvállalást, -nevelést tartottuk fontosabbnak. Márk azonban már tízéves, most tényleg jöhetett az eljegyzés, majd az esküvő.

A sportban járatosak számára talán hihetetlenül hangzik, de a Dénesnél két évtizeddel fiatalabb menyasszonynak eleinte fogalma sem volt, kivel hozta össze a sors egy régi vadászat alkalmával. Ez még az athéni olimpia előtt történt, de a pólósok akkor már szereztek egy olimpiai és két Eb-aranyat, valamint egy vb-ezüstöt a kapitánnyal.

– Úgy másfél hónap múlva jött rá, mivel foglalkozom, a sportban járatlan volt. Nem az aranyak miatt költöztünk össze. Renáta amúgy sem igazi szurkoló, néha kijön egy-egy margitszigeti eseményre, de nem ücsörög izgatottan a tévé előtt a meccsek miatt. Éppen elég gond szakadt a nyakába, amikor kapitány voltam, és a rengeteg utazás miatt sokszor maradt itthon egyedül a gyerekkel.

Akit – két idősebb testvéréhez hasonlóan – máris megfertőzött a vízilabda. Persze a Kemény családban ez szinte magától értetődő, a nagypapa, a legendás Fecsó bá, nemzedékek sorát tanította meg a játékra.
– Márk eddig úszott és focizott, néhány hónapja kezdett pólózn, hétvégenként a bátyjával magánszorgalomból csiszolgatjuk a tudását. A játék annyira szívügye, hogy amikor a Szigeten, a Vodafone Kupán kikaptunk az olaszoktól, elsírta magát. Csak a Madaras Norbival készült közös fotó után nyerte vissza a jókedvét.

Manapság nem ritka a nagy korkülönbség

Zorán és Hegyi Barbara: 24 év

A népszerű énekes és a színésznő 2004-ben kötötte össze az életét – hat évvel a megismerkedésük után –, s mindketten egy-egy gyerekkel érkeztek a házasságba. A pár azóta tökéletes harmó­niá­ban él, erről azonban csak ritkán beszélnek.

Thomas Golisano és Szeles Mónika: 32 év

Az igaz szerelem nem életkor függvénye. Példa lehet erre az egykori világelső teniszező is.
A magyar származású, Amerikában élő Szeles Mónika 40 éves korában ment hozzá az apja korú mil­lio­mos üzletemberhez, Thomas Golisanóhoz. A pár egyébként öt év együtt­élés után döntött a házasság mellett.

Andy Vajna és Vajna Tímea: 39 év

A filmügyi kormánybiztos és TV2-tulajdonos Vajnát és feleségét gyakran éri támadás a nagy korkülönbség miatt. A pár azonban idén már a harmadik házassági évfordulóját ünnepelheti. Tímea korábban többször is hangsúlyozta, egyáltalán nem érzi, hogy a férje ennyivel idősebb nála.