Életeket mentenek Juhász Roland milliói

Juhász Roland ahol csak tud, segít. Tegnap már sokadszor ajánlott fel egymillió forintot a Gyermekkor Alapítványnak. Egy korábban általa vásárolt defibrillátorral életet mentettek.
Juhász Roland ahol csak tud, segít. Tegnap már sokadszor ajánlott fel egymillió forintot a Gyermekkor Alapítványnak. Egy korábban általa vásárolt defibrillátorral életet mentettek.

Felsorolni is képtelenség, hány gyereken, családon, egyesületen, településen segített már a Videoton védője, Juhász Roland.

A 80-szoros válogatott futballista már régóta fontosnak tartja a jótékonykodást, hiszen a Csangcsun Jataj légiósával, Huszti Szabolccsal 2008 óta a Gyermekkor Alapítványának támogatója, és egyben „rek­lámarca”. Az F-Group Alapítványon keresztül több millió forinttal segítette már a kórház fejlesztési munkálatait, így például korábban az ultrahangszoba is az ő adományából lett felújítva.

Juhász pénteken újabb egymillió forinttal segítette a kórházat. – Sokan azt hiszik, hogy szereplési vágyból segítek, de erről szó sincs – árulta el Juhász. – Sokat kaptam az életben, és ebből szeretnék valamit visszaadni. Nem mellesleg fel akarom hívni a figyelmet a jótékonykodás fontosságára, hátha mások is követik a példámat.

A futballista kislánya, Jázmin születése óta különösen fontosnak tartja, hogy gyerekeken segítsen. – Boldog vagyok, ha a gyógyulgató kis lurkókat mosolyogni látom, hát még, ha azt hallom vissza, hogy a felajánlásomnak köszönhetően éle­teket mentenek meg – tette hozzá a védő. – Amikor édesapám meghalt, akkor hallottam, hogy a mentőben nem volt defibrillátor, ezért a nagykátai körzetnek vásároltam egyet. Később a nagyszüleim mondták, hogy életet mentettek vele…

Juhász elárulta, eddig hozzávetőleg tízmillió forintot ajánlott fel idehaza jótékony célokra karrierje során. Le a kalappal előtte.