Egy év felfüggesztettet kaphat az exválogatott

Több változat ismert arról, hogy a balatonakali művelődési házban rendezett buliról miért kellett kórházba szállítani a volt válogatott kézilabdázó G. Gy. fiát.
Több változat ismert arról, hogy a balatonakali művelődési házban rendezett buliról miért kellett kórházba szállítani a volt válogatott kézilabdázó G. Gy. fiát.

Egy helyi tinédzser születésnapját ünnepelték a fiatalok, s az egyik variáció szerint túlitatták G. tinédzser fiát, ezért kellett mentőt hívni hozzá. Azóta egy másik hír is szárnyra kapott, amely szerint a Gina nevű partidrogot keverték a fiatal kézis italába – ám ezt tegnap Balaton­akalin határozottan cáfolták.

Nos, fia balsorsáról hallva G. kocsiba ült, majd a művelődési házban – állítólag – fejszével fenyegetőzött, végül összezúzta az egyik asztalt. Más forrás szerint nem fejszével, hanem egy széles faléccel hadonászott. Kértük G.-t, tisztázza, mi is történt a buli estéjén, ám azzal hárította el a Bors megkeresését, hogy még pár napot kér, csak utána beszélhet.

Egy ismert fővárosi ügyvéd kérésünkre elárulta: nyilvános helyen elkövetett garázdaságért és rongálásért vehetik elő az exkézist. A helyzetét nehezítheti, hogy fiatalkorúakra ijesztett rá.

– A rendőrség gyaníthatóan kivizsgálja, hogy a parti résztevői mennyire ijedtek meg az erőszakos fellépés miatt, és hogy G. volt-e már büntetve. Mindent összevetve két évre felfüggesztve egy esztendő letöltendő börtönt valószínűsítek – mondta az ügyvéd.

Ám lehet egy másik következménye is a feltételezett erőszakos fellépésnek. Mivel G. a köztévében kézilabdameccsek szakértője, szinte bizonyosan felbontják a szerződését, s ezzel a meccsenként járó ötvenezer forintnak búcsút inthet.