Egy csapatban apa és fia?

Nem csak sport, de családi ügy is a jégkorong Sillééknél és Hetényiéknél. Előbbi famíliában apa és fia küzdhet egymás oldalán, míg utóbbiban testvérek játszhatnak együtt.
Nem csak sport, de családi ügy is a jégkorong Sillééknél és Hetényiéknél. Előbbi famíliában apa és fia küzdhet egymás oldalán, míg utóbbiban testvérek játszhatnak együtt.

Az olimpiai selejtezőn – amelyről nem jutott tovább a magyar válogatott – Diego Scandella megbízott szövetségi kapitány mellett segédedzőként mutatkozott be Sille Tamás. Pedig nem sok ideje volt arra, hogy megszokja a kispadot, 43 éves kora ellenére máig a Sapa Fehérvár kőkemény hátvédje és néhány hete egy meccs erejéig az edzője is volt.

– Még elsősorban játékos vagyok, de egyre többet kacsintgatok az edzői pálya felé, a litvánok elleni 5-1 nagyon feldobott, ha siker van, akkor ez a legszebb szakma – nyilatkozta Sille.

S hogy meddig folytatja hokis pályafutását? Nem szabott határt magának, addig akar játszani, amíg jól érzi magát a jégen. Azaz, ha 17 éves fiával, az egyelőre a szlovák Skalica juniorcsapatában szereplő Timotejjel – aki a szlovák U18-as válogatott keret tagja – egy csapatban, egy sorban játszhatna, nos, azután boldogan szögre akasztaná a korcsolyáját.

Hetényiéknél is családi ügy a hoki, a válogatottban és a Sapa Fehérvárban is egyre több lehetőséget szerző Péter máris bátyja, a Cincinnati Cyclones kapusa, Zoltán nyomába lépett.

– Tavaly lettem először a felnőtt válogatott tagja, azóta szép lassan jutok felfelé a ranglétrán, megtisztelő, hogy már a Fehérvár első sorában szerepelhetek – mondta a 21 éves hátvéd, aki ugyan korábban bátyja csapattársa volt, de még soha sem játszottak együtt tétmeccsen. – Lesz még rá lehetőség, mindenesetre nagyon várom azt a pillanatot, amikor két Hetényi is a jégen lesz…