Egerszegi keresztfia olimpiát akar nyerni

Egerszegi Krisztináék családja ontja a tehetségeket. Az olimpiai bajnoknő fia, Vigassy Bálint Érden úszik, Egér nővérének, Klárának a fia, Te­kauer Márk pedig ugyanott kezdett, ráadásul Kriszta a keresztmamája. Az azóta a Dunaharaszti MTK-ba szerződött, Terminátor becenevű Márk pillangóspecialista, így Sós Csaba szövetségi kapitány már négy klasszis közül válogathat ebben az úszásnemben.

A veterán világ- és Európa-bajnok Cseh Lászlót szorongatja az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás, mindketten retteghetnek a 17 éves felnőtt vb-ezüstérmes érdi Milák Kristóftól s a trió nyakában pedig ott liheg a 19 esztendős Tekauer. Egerszegi Klára fia nemrég Helsinkiben úgy nyert 200 pillangón nemzetközi viadalt, hogy a második helyezett akkor ért célba, amikor ő már szinte mászott ki a medencéből…

Márk és az edzője egyaránt merész álmokat dédelget

Klára büszke lehet a fiára

– Tizenkét másodpercet vert rájuk, pedig mindössze három hetet edzett – mondja Tekauer edzője, Lőrinczi György, aki maga is úszott, kedvtelésül pedig thai-boxot űz.

Lőrinczi György edző a thai-boxban is járatos

– Finnországi 1:55.05 perces ideje sokkal jobb lesz a novemberi százhalombattai rövid pályás bajnokságig. Az összehasonlítás kedvéért említem: Kenderesi nemrég Hongkongban 1:55.45-öt ért el. Lőrinczi a Bp. Spartacusban sportolt, ottani edzőitől, Kiss Lászlótól és Turi Györgytől megtanulta, hogy merész tervezés nélkül elképzelhetetlen a kiugró eredmény.

Egerszegi Krisztina nyomdokaiba szeretne lépni Márk © mti

– A maximalizmus engem ugyanúgy jellemez, mint Márkot. Nem restellem kimondani: olimpiai bajnoki címet várok tőle 2020-ban – mondta a tréner. És ugrásszerű fejlődés várható Lőrinczi másik reménységétől, Kurdi Zsófiától, aki a netanyai junior Eb-n aranyérmes volt a 4x100 m-es mix gyorsváltóban.