Eb-győztes ellen kísérletezik Storck

Ismét kockáztat az Eb-győztes Portugália elleni vb-selejtezőre készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck.
Ismét kockáztat az Eb-győztes Portugália elleni vb-selejtezőre készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck.

Újoncok

Adorján Kriszitán (Novara) 24 éves

Eppel Márton (Honvéd) 25 éves

Holman Dávid (DVSC) 24 éves

Paulo Vinícius Videoton) 27 éves

Nem lehet nem észrevenni, hogy folyamatos átalakuláson, fiatalításon megy keresztül a magyar válogatott a nyári Európa-bajnokság óta. Az eddig is merész húzásairól elhíresült Bernd Storck most például azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy igencsak tapasztalatlan társasággal vág neki a várhatóan kőkemény szombati vb-selejtezőnek. 23 fős keretében négy abszolút újonc: Adorján Krisztián, Eppel Márton, Holman Dávid és Paulo Vinícius kapott helyet, és további három olyan futballista – Sallai Roland, Hangya Szilveszter, valamint Megyeri Balázs –, akik mindössze egyetlenegyszer léptek pályára a nemzeti csapatban.

Ez azt is jelenti, hogy az Eb-n a portugálok elleni bravúros 3-3-at elérő tizennégy futballistából ezúttal csak maximum nyolcan nézhetnek szembe Cristiano Ronaldóékkal. A lyoni csodában részt vevő Király Gábor és Juhász Roland már visszavonult, Guzmics Richárd sérülés, Németh Krisztián betegség miatt nem utazik a vb-selejtezőre, míg Elek Ákost és Stieber Zoltánt ezúttal nem hívta meg a kapitány.

1-szeres válogatottak

Sallai Roland (Palermo) 19 éves

Hangya Szilveszter (Vasas) 23 éves

Megyeri Balázs (Greüther Fürth) 26

A keretkialakításból az szűrhető le, hogy Storck nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy a vb-selejtezőkön már a jövő csapatát kezdi el építeni. Ez még akkor is igaz, ha a felsorolt hét tapasztalatlan futballista esetleg csak kirándul egy jót Lisszabonba. A kapitány célja elsősorban ugyanis az, hogy az újoncok szokják a légkört, sajátítsák el az elképzeléseit, hogy a későbbiekben bármikor bevethetőek legyenek.

Sallai Roland a Palermo színeiben megszerezte elsô gólját a hétvégi, Udinese elleni olasz bajnokin, lehet, hogy ô lesz Bernd Storck szövetségi kapitány titkos fegyvere Lisszabonban? © MTI