Dzsudzsáknak hála döntetlen a magyar-horvát meccs

Két nagyszerű csapat feszült egymásnak a Groupama Arénában.
Két nagyszerű csapat feszült egymásnak a Groupama Arénában.

Minden jegy elkelt a szombaton megrendezett magyar-horvát barátságos mérkőzésre: a hazai csapat teltház előtt bizonyíthatta, hogy nem véletlenül került ki a 2016-os EB-re. Sajnos az eredmény hozta a papírformát: noha 2005-ben és 2008-ban is sikerült döntetlent játszani a horvátokkal (0:0 illetve 1:1), megverni jó néhány évtizede nem sikerült őket. Az azt megelőző években ugyanis egytől egyig a horvát válogatott győzedelmeskedett. Mi azonban az EB felkészülési mérkőzésén elért 1:1-nek is nagyon örülünk!

De lássuk, mi is történt!

Bár az első szöglet a magyar csapaté volt, és a 11. valamint a 27. percben is volt esélyünk a gólszerzésre, végül a horvát csapat volt először eredményes. Mandzukic lőtt gólt Perisic beadásából a 29. percben.

Horvátország gólját meg is nézheti:

A második félidőben ismét megdoboghatott a hazai szurkolók szíve, ugyanis Dzsudzsák Balázs lőhetett szabadrúgásból - a labda azonban elakadt a horvát sorfalban. A 77. percben horvát szabadrúgás volt: szerencsére Srna 17 méterről elvétette a kaput.

A 79. perc hozta meg az első igazi magyar üdvrivalgást: Dzsudzsák góljával ugyanis kiegyenlített a hazai csapat. A találat egy 23 méterről érvényesített szabadrúgásból született.

Íme, a döntetlent hozó gól:

© Fotó: Czerkl Gábor

Így állt be végül a végeredmény: Magyarország-Horvátország 1:1 (0:1)