Doppingolt egy ismert hokis

A kajakosok után egy válogatott hokis akadt fenn a doppingrostán. Közben Sofron István kikerült a fehérvári keretből.
A kajakosok után egy válogatott hokis akadt fenn a doppingrostán. Közben Sofron István kikerült a fehérvári keretből.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője elárulta a Borsnak, munkatársai január 7-én vettek mintát egy hokistól, viszont amíg nem hallgatják meg, a kiléte titok.

Mindeközben szerdán a Fehérvár AV Dornbirn elleni, 8-2-re elveszített EBEL-meccsét Sofron kihagyta. Szerda este váratlanul eltűnt a fehérvári keretből, és a klub ezzel kapcsolatban homályos magyarázatot adott. A sajtófőnök, Ko­csis Júlia a Borsnak megismételte a klub bikkfanyelven írt, szerdai kommünikéjét:

– Sofron nem állt Be­noit Laporte vezetőedző rendelkezésére, mert a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek – mondta.

Szélig Viktor sportigazgató ugyanakkor elárulta, Sofron nem edzett csütörtökön, de hogy miért nem, azt nem részletezte. Szerettük volna megkérdezni Sofront az esetről, de sem ő, sem szerelme, a Sláger TV vadító bájú tévébemondója, Aryee Claudia Dedei, azaz Tücsi nem reagált megkeresésünkre. Kovács Zoltántól, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárától megtudtuk: a jövő héten munkához lát a MOB, a MACS és a hokiszövetség képviselőjéből álló fegyelmi bizottság.

Sofron csütörtökön nem edzett © mti

Tücsi sem nyilatkozott © Vadnai Szabolcs

– A meg nem nevezett sportoló játékjogát felfüggesztettük. A MACS tudatta velünk, hogy korai doppingvétségről beszélni, egyelőre csak a gyanú áll fenn.

Nem teljesítményfokozóval bukott meg a játékos?

Kábító- vagy doppingszerről van szó? – kérdeztük Tiszekertől: – A kettőt nem választjuk külön, de a kábítószer is szerepel a tiltólistán. Mi doppingszerről beszélünk, de ettől ebben az ügyben a kábítószer sem kizárt…