Davis Kupa: sikert hozhat Fucsovicséknak a jégre vitt pálya

Egyszer már bejött, hogy rendhagyó helyszínen fogadta a magyar Davis Kupa-csapat a vendégeket.
Egyszer már bejött, hogy rendhagyó helyszínen fogadta a magyar Davis Kupa-csapat a vendégeket.

1995-ben mindenképpen, hiszen az addig a parázs hokimeccsekről ismert Kisstadionban felállított salakpályán győztük le a toronymagas esélyesnek számító Ausztrálokat és feljutottunk a Világcsoportba.

A jövő héten a városligeti Műjégpálya mellett felállított sátorban fogadjuk a nálunk esélyesebb izraelieket. Hátha megismétli magát a tenisztörténelem, igaz, a világcsoport még fényévnyi távolságra van.

© Fotók: Czerkl Gábor

Mindenesetre a sátorban 1500-an ülhetnek le a mobillelátókra, és a jövő pénteken pályára lépő Fucsovics Mártonék szerint egészen kitűnő a salak, szóval a pályán semmi sem múlik. S talán az is növelheti a mieink önbizalmát, hogy a csapat két és fél éve nem kapott ki.

Ha győzünk, a második körben Szlovákia lehet az ellenfél, ha kikapunk, Svédország, Dánia vagy Oroszország következhet, szintén Magyarországon.

A pénteki és a vasárnapi napijegy 4500, a szombati 3000 forintba kerül, a háromnapos bérletért pedig 8000 forintot kell fizetni. Hétfőn 16 óráig a szövetség kedvezményes áron biztosít jegyeket.