Csoda, hogy még él Fernando Alonso

A Forma–1 idénynyitó futamán a melbourne-i Albert Parkban Fernando Alonso másodszor is megszületett. A McLaren kétszeres világbajnok pilótája vérfagyasztó horrorbalesetet élt túl.
A Forma–1 idénynyitó futamán a melbourne-i Albert Parkban Fernando Alonso másodszor is megszületett. A McLaren kétszeres világbajnok pilótája vérfagyasztó horrorbalesetet élt túl.

A spanyolnak már tavaly is meggyűlt a baja az idénynyitóval, akkor egy hazai motorteszt során érte baleset, ezért el sem tudott indulni. Tegnap rajthoz állt, de csak a jóistennek köszönheti, hogy még él.

Egy kanyar előtt a mexikói Esteban Gutierrezt próbálta 300 kilométeres sebességgel megelőzni, ám belecsapódott az előtte haladó autóba, és hatalmas lendülettel kicsúszott a pályáról. McLarenje kettőt pördült a levegőben, majd a légiút végén nagy erővel a betonfalnak vágódott. Mindenki a legrosszabbra számított, hiszen az autóból mindössze egy koporsóforma maradt, ám Alonso élve szállt ki a roncsból.

– Azért siettem a kikászálódással, mert édesanyám otthon nézte a futamot – mondta Alonso, aki hozzátette, miközben tehetetlenül várta, mi lesz a repülése vége, felváltva hol a földet, hol az eget látta. A McLaren-kabin biztonsági berendezésének köszöni életét, és bevallotta, ilyen mázlija csak egyszer van az embernek. Sokat elárul a spanyol vehemenciájáról, hogy az ütközés után csak 30 méterrel próbált először a fékre lépni...

Ami a versenyt illeti: a két Mercedes-ász, Nico Rosberg és Lewis Hamilton kocsija a rajtnál „csókolózott”, végül a Ferrari elhibázott gumiválasztásának köszönhetően Rosberg nyert, aki a verseny után a hibája miatt elnézést kért vb-címvédő csapattársától.

Megbukott az időmérő

Minden bizonnyal már a következő, bahreini futamon visszatér a régi időmérő edzés, miután a csapatok megszavazták, hogy vessenek véget a Melbourne-ben bemutatkozott, végtelenül unalmasra sikeredett új szisztémának.

A futam végeredménye
1. Rosberg (Mercedes) 1:48.15.565 óra
2. Hamilton (Mercedes) 8.606 mp. h.
3. Vettel (Ferrari) 9.643 mp. h.