Csigolyáját törte egy 70 éves szurkoló

Baleset árnyékolta be a Kisvárda–Békéscsaba NB II-es bajnokit (3-2). Egy 70 éves férfi csigolyatörést szenvedett.
Baleset árnyékolta be a Kisvárda–Békéscsaba NB II-es bajnokit (3-2). Egy 70 éves férfi csigolyatörést szenvedett.

A 34. percben rövid időre félbeszakadt a másodosztályú meccs, amikor a kapu mögött lévő lelátóról orvosért kiáltottak a hazai drukkerek. A mobil nézőtér fából készült korlátja eltört, öt szurkoló két és fél méteres magasságból a mélybe zuhant.

Többen nekitámaszkodtak a fakorlátnak, ami leszakadt, és öt ember lezuhant, egy férfi súlyosan sérült © szon.hu/Pusztai Sándor

– Hiába van szó egy vastag fadeszkáról, az nem azért van, hogy ráüljenek. Viszont ezt sokan megtették, és vélhetően mozogtak is, ezért eltört. Azért ültek oda fel, hogy magasabban legyenek és jobban lássanak – mesélte Révész Attila, a Kisvárda szakmai igazgatója, aki maga is kint volt a mérkőzésen.

Habár alig lézengtek a lelátón, mégis bekövetkezett a baj © szon.hu/Pusztai Sándor

– Az orvosunkkal azonnal odarohantunk. Ketten horzsolásokkal megúszták, egy szurkoló agyrázkódást kapott, egyébként már őt is hazaengedték a kórházból, de egy hetven­éves bácsinak eltört az ágyék- csigolyája, és lehetséges, hogy vérrög is keletkezett a fejében. Hétfő reggel ugyanis rohammentővel szállították át Nyíregyházára. Ott megvizsgálták, és vagy műtét vár rá, vagy gyógyszeres kezelésnek vetik alá – mondta Révész, aki hozzátette, az idős férfinak nem kell tartania attól, hogy tolószékbe kerül, a baleset után ugyanis lábra tudott állni. A Kisvárdai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetése miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.