Csaknem 500 ezret fizet a baltás kézis

Gyorsított eljárásban tárgyalták Veszprémben G. Gyula 39 éves egykori veszprémi válogatott kézilabdázó bűnügyét és vétségét. Mindkét vádpontban elmarasztalták.
Gyorsított eljárásban tárgyalták Veszprémben G. Gyula 39 éves egykori veszprémi válogatott kézilabdázó bűnügyét és vétségét. Mindkét vádpontban elmarasztalták.

Az egykori beállós, amikor tudomást szerzett arról, hogy tizenéves kisfiát leitatták egy Balatonakaliban rendezett januári bulin, s emiatt az ifjabbik G.-t mentők szállították kórházba, igen nagy haragra gerjedt. Akaliba autózott, és felháborodottan kérte számon a buli résztvevőin, mit tettek. Az egyik fiatal útszéli hangnemben visszaszólt neki, erre a zaklatott kézis baltanyéllel összezúzta az egyik asztalt, és a fiatalokat fenyegette.

A Veszprémi Járásbíróság február 29-i ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében, valamint zaklatás vétségében, ezért 500 000 forint pénzbüntetésre, továbbá 2138 forint perköltség megfizetésére kötelezte. Az ítélet jogerős, végrehajtható.

– A januári esetről nem kívánok nyilatkozni – szögezte le a Borsnak Gyula, akit telefonon értünk utol. Dominik fiáról, a tehetséges kézisről azonban annyit elárult: – Köszönöm, rendben van! De most, hogy az ügy lezárult, a továbbiakban ezzel nem akarok foglalkozni.

Koncz Imre, Balatonakali polgármestere, aki korábban hivatalból rendőrségi feljelentést tett G. ellen, elárulta:
– Gyula személyesen jött el hozzám Akaliba. Készpénzben megtérítette azt a negyvennégy­ezer forintos kárt, amit a művelődési ház egyik asztalában okozott. Elnézést kért, és biztosított arról, hogy ilyesmi többé nem fordul elő. Ami a fiát illeti, én is úgy tudom, hogy szerencsére már kutya baja – mondta Koncz Imre.

Knézy 2.

G. Gyula korábban rendszeresen szakkommentátorkodott az M4 Sport kézilabda-közvetítései során. Megkérdeztük az MTVA-t: a történtek után is vendég lesz-e, tekintve, hogy Knézy Jenőt is letiltották, amikor korábban bírósági pere zajlott. Az MTVA sajtóosztálya eddig nem reagált.