Cooky a BL-győzelemről: Esélyesebb a PSG, mint a Barcelona

Nem titkolt célja Neymarnak, hogy a PSG-vel is csúcsra érjen a Bajnokok Ligájában, ahol ma rajtol a csoportkör. A 222 millió eurós (66 milliárd Ft) rekordigazolás elmondta: azért is tette át a Barcelonából a székhelyét a francia fővárosba, mert úgy érzi, nagyobb az esélye újabb BL-t nyernie a francia együttessel, mint a katalánokkal.

– A BL-trófea nem az egyetlen, amit el szeretnék hódítani a párizsiakkal, de talán ez a legfontosabb serleg. Roppant erős a csapatunk, tele olyan játékosokkal, akik már csúcsra értek a legrangosabb európai kupasorozatban – mondta Neymar.

A Cavani, Mbappé, Neymar trió személyében a PSG-nél félelmetes támadógépezet rohamozza majd az ellenfelek kapuját © Reuters

A brazil csatár kijelentését támasztja alá az is, hogy a fogadóirodáknál a Bayern Münchennel karöltve a PSG a második legesélyesebb a végső sikerre, a favorit a címvédő Real Madrid.

BL-favoritok

1. Real Madrid (4.80 odds)
2. PSG és Bayern München (7.50)
3. Barcelona (7.75)

– Egyetértek. Idén komoly esélyünk van a BL-serleg elhódítására – mondta a Borsnak az évek óta Magyarországon dolgozó Cooky. – Roppant erős kerettel vágtunk neki az új szezonnak, talán a kapusunk, Alphonse Areola az egyetlen gyenge pont.

A francia rádiós műsorvezető, DJ az új igazolásokra is kitért. Elmondta: Neymar lesz Lionel Messi és Cristiano Ronaldo után a következő aranylabdás, míg Kylian Mbappé a jövő legnagyobb sztárja lehet.

Több ezer rajongótársához hasonlóan már Cooky is Neymar-mezben szorít kedvenc párizsi csapatának

– El sem akartam hinni, hogy két ekkora sztárt sikerült Párizsba csábítani – mondta Cooky, aki augusztus elején élőben is megcsodálta kedvenceit. – Eddig csak tévében láttam Neymart, most meg pár méterre tőlem futott, leírhatatlan érzés volt. Szeptember 30-án ismét kilátogatok a Parc des Princesbe, amikor a PSG a Bordeaux-val meccsel – zárta a rádiós.

A keddi BL-meccsek

A csoport
Benfica–CSZKA Moszkva 20.45
Manchester United–Basel 20.45

B csoport
B. München–Anderlecht 20.45 (Sport 2)
Celtic–PSG 20.45

C csoport
Chelsea–Qarabag 20.45
Roma–Atlético Madrid 20.45 (Sport 1)

D csoport
Barcelona–Juventus 20.45 (M4 Sport)
Olympiakosz–Sporting 20.45