Bundakirály: Nem félek, hogy megölnek

Hazánkban jelent meg először nyom­tatásban A bunda­király című könyv, amiben Wilson Raj Perumal koronatanú beszámol a fogadási csalásokra szakosodott szingapúri szervezet működéséről.
Hazánkban jelent meg először nyom­tatásban A bunda­király című könyv, amiben Wilson Raj Perumal koronatanú beszámol a fogadási csalásokra szakosodott szingapúri szervezet működéséről.

Miért vállalkozott rá, hogy az olasz szerzőpárosnak beszámol a világot behálózó fogadási csalásokról, amelyeknek szervezőként ön is részese volt?

Elsősorban anyagi megfontolásból. De hajtott a vágy is, hogy feltárjam az igazságot. Hogy mindenki szembesülhessen azzal, milyen komoly veszélyt jelent a futballra a fogadási csalás – árulta el a budapesti könyvbemutatón Perumal.

A manipuláció a futball rákfenéje, fel lehet valaha is számolni a bundát?

Az UEFA és a FIFA a különböző megfigyelőrendszerekkel próbálja kiszűrni, de teljes mértékben sosem lehet ennek véget vetni. Egyrészt Ázsiában a mai napig lehet nagy összegű fogadásokat kötni illegálisan működő irodáknál, másrészt elszaporodtak az online fogadóportálok, amelyek túlságosan széles meccskínálatot biztosítanak.

Egy másik koronatanú, L. Kolos állítja, továbbra is zajlik itthon a csalás.

Mivel jelenleg is zajló bírósági eljárásban veszek részt, a magyarországi fogadási csalásokról nem beszélhetek. Egyébként sem érintkeztem közvetlenül a magyar vádlottakkal, a főnököm, a szintén gyanúsított Tan Seet Teng tartotta velük a kapcsolatot. Különben sem követem a magyar focit.
Ez furcsa! Nemrég még Facebook-oldalán hirdette, előre tudta, hogyan alakul a DVSC–FTC bajnoki eredménye, rá­adá­sul tippjeit árusította.

Valaki visszaélt a nevemmel, hamis profilt hozott létre. Sosem árultam tippeket, és az említett meccsrôl sincsenek információim.

Az ön által megkárosított fogadóirodák nem perelték még be?

Nem és nem is fognak. Ez egy több százmillió dolláros üzletág, az irodák nem akarják bepiszkítani magukat egy kis veszteség miatt. Amíg a kínálatukat nem lehet erősen szabályozni, áttörés sem lesz.

Nem áll tanúvédelem alatt. Nem tart attól, hogy a vádlottak hozzátartozói, tettestársai kárt tesznek önben?

Amikor 2011-ben Finnországban börtönbe kerültem, a társaim felültettek. Lelkiismeret-furdalás nélkül vallottam ellenük. Most öt–hét éves büntetésüket töltik Szingapúrban. Nem félek a haláltól és a bosszútól sem, hiszen semmit sem tehetek ellene. 49 éves vagyok, fantasztikus életem volt, jelenleg is jól érzem magam Magyarországon. Ha tudom, hogy ilyen jó itt, már tíz évvel ezelőtt ideköltözöm.