Sport

Bunda volt az andorrai meccs? Közel 80 milliót bukhatott a Szerencsejáték Zrt.

K. D.

Létrehozva: 2017.06.15.

Szokatlanul sokan, 16 ezren fogadtak, és találták el, hogy Andorra megveri a magyar fociválogatottat vb-selejtezőn. Ez a szám annak tükrében óriási, hogy a törpeállam 4622 napja nem nyert tétmeccsen, utoljára 2004. október 13-án Macedónia ellen diadalmaskodott. Többen bundára gyanakodnak, ugyanis általában nem szoktak bukni a sportfogadási oldalak, ám ezen a meccsen a Szerencsejáték Zrt., és ezzel a magyar állam közel 80 millió forintot veszített. A hazai sikerre 22-szeres oddsért lehetett fogadni a Tippmixen.

További gyanúra adhat okot a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázsnak meccs után adott kétértelmű nyilatkozata is.

- Nagyon sok mindent tudnék még mondani, de ebbe most nem fogok belemenni.  De itt most valami nagyon nincs rendjén, se a csapatban, se a hozzáállásban. Ha normálisan állunk ehhez a mérkőzéshez, és mindenki a tudását hozza ki, akkor nem hiszem, hogy egy nullra kikapunk – fogalmazott a lefújás után Dzsudzsák.

Szabados Gábor fogadási szakértő úgy gondolja, szó sincs csalásról.

– Kizártnak tartom, hogy manipulálták a mérkőzést – mondta a Borsnak a sportközgazdász. – Kiemelkedően magas volt Andorra oddsa, ez csábító a bátrabb fogadóknak, ráadásul rendkívül tartalékos csapattal álltunk ki a meccsre. Az elmúlt időben mutatott, főleg az oroszok elleni teljesítmény után sokan gondolták úgy, hogy nem lesz sima magyar győzelem a találkozón. Ezeknek a tükrében, nem annyira meglepő, hogy 16 ezren tettek Andorrára. A trend valóban az, hogy a sportfogadási irodáknak a meglepetés hoz nagy bevételt, mert a többség a favoritra fogad. A közel 80 millió forintos veszteség tényleg fura, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy bunda történt.

Így lehet csalni

A bunda gyanúját felvető sportfogadással foglalkozó oldal, a Fortunaweb szerint különös, hogy a Szerencsejáték Zrt. nem csökkentette az oddsot annak tükrében, hogy özönlöttek a fogadások Andorrára. A portál feltételezése szerint a legtöbben Budapestről és Pest megyéből tehettek kisebb összeget a törpeállam győzelmére. Az oldal szerint három-négy játékos lefizetésével (adómentesen 3-4 millió fejenként), és öt-hat hiperaktív fogadó – akik több fogadóirodát felkeresnek, és nem túl feltűnő összeggel megjátsszák a tuti eredményt – napidíjának kicsengetésével (adómentesen 50-100 ezer forint) akár 50 millió forint nyereség is realizálható egy elcsalt meccsel.

Frissítés: A Szerencsejáték Zrt. reagált a feltételezésre:

"A Szerencsejáték Zrt. minden fogadási esemény esetében monitorozza a fogadásokat, a piaci oddsmozgásokat és a beérkező sportszakmai információkat.

A kockázatkezelési rendszerünk segítségével képesek vagyunk felderíteni a visszaélésre utaló jeleket, a szokásostól eltérő fogadásokat.

A lottótársaságok nemzetközi monitoring rendszerének tagjaként arról is riasztást kapunk, ha a határainkon túl történnek gyanús fogadások.

Az Andorra-Magyarország mérkőzéssel kapcsolatban nem tapasztaltunk visszaélésre utaló jeleket.

A Tippmix és a Tippmixpro fogadások adatai alapján megállapítható, hogy a magyar csapat vereségének sportszakmai okai voltak, a mérkőzés eredményének tisztességtelen befolyásolása teljes mértékben kizárható.

A Fortunaweb cikkében feltételezett nyeremény-kifizetési és gazdaságossági értékek távol állnak a valóságtól, hiszen nem minden, az Andorra győzelmére érkezett fogadás vált nyertessé és a Szerencsejáték Zrt. az 1X2-es piacon kívül további 63 fogadási lehetőséget is kínált a mérkőzésre."

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27424_resized.jpg?avcount=1714042509
origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27421_resized.jpg?avcount=1714042509
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160984_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160830_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nagyon lehúzta Szoboszlai teljesítményét a liverpooli lap

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161100_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27419_resized.jpg?avcount=1714042509
origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161481_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161869_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt vannak a kormány legújabb bejelentései: csökkenteni kell a benzin árát

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja