Bunda: csak példát statuál az ügyészség Aczélon?

A fogadási csalási ügyben Aczél Zoltánra kérte a legnagyobb büntetést, tíz év letöltendő börtönt az ügyészség. A nyolcadrendű vádlott ügyvédje szerint ez nyomásgyakorlás.
A fogadási csalási ügyben Aczél Zoltánra kérte a legnagyobb büntetést, tíz év letöltendő börtönt az ügyészség. A nyolcadrendű vádlott ügyvédje szerint ez nyomásgyakorlás.

Tíz év letöltendő börtönt kért a vádhatóság képviselője, Angeli László ügyész a háromrendbeli bűncselekmény elkövetésével vádolt Aczél Zoltán nyolcadrendű vádlottra a fogadási csalási büntetőperben. A K. Zoltán és hu­szonkét társa ellen zajló, magyarországi meccseket érintő bundaügyben a vád szerint a magyar válogatott korábbi pályaedzője, Aczél 2008 novembere és 2011 áprilisa között többször is tudatosan nem a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára klubcsapatát, a REAC-ot. Olyan játékosokat is a kezdő tizen­egybe jelölt, akikről tudta, részt vesznek a fogadási csalásban.

Aczél nem kívánta kommentálni a vádindítványt a Borsnak, ám a korábbi tárgyalásokon sportszakmai elemzésben, videofelvétel bemutatásával érvelt az ártatlansága mellett, illetve kijelentette, a bundaügy reklámarcaként hasz­nálják, példát akarnak vele statuálni.

– Aczél Zoltán nem követett el bűncselekményt, és aki nem bűnös, büntetést sem kaphat – érvelt az edző ügyvédje, dr. Czeglédy Csaba. – Az ügyészség a büntetőeljárás során semmivel nem tudta érdemben alátámasztani a vádjait, ezért kérem a vádhatóságot, hogy a nyilvánosság befolyásolásával ne gyakoroljon nyomást a bíróságra.

Érdekesség, hogy az ügyészség az elsőrendű K. Zoltán, a másodrendű L. Mátyás és a harmadrendű K. Zsolt esetében 1-től 5 évig terjedő, a negyedrendű H. Gábor vádlottra pedig ennél is enyhébb börtönbüntetést indítványozott.