Börtönben is ült McGregor magyar kihívója

A netes kíhívásról mesélt a Borsnak a mohácsi amatőr bunyós.

A netes kíhívásról mesélt a Borsnak a mohácsi amatőr bunyós.

Bejárták az internetet Jankovics Róbert Youtube-ra feltöltött videói, amelyekben a 42 éves mohácsi férfi Conor McGregor ír ketrecharcost próbálja meg kihívni egy küzdelemre. Az elszánt magyar harcos olyanokat mond, hogy: „McGregor, come on, fight!”, vagy éppen „nem félek tőled, mindkettőnkre van tetoválva korona, nézzük meg, ki a nagyobb király, na, gyere!”, illetve „írok egy könyvet, aminek az lesz a címe: Az ember, aki ellen nem mert kiállni az ír Conor McGregor”.

Jankovics Róbert négy-öt videón üzent McGregornak (kis képen jobbra), ezeket az ír bunyós Facebook-oldalára is feltöltötte, de választ még nem kapott © YouTube, AFP

Róbertet Németországban értük utol, és arról faggattuk, hogy vajon komolyan gondolja a félelmetes MMA-harcos kihívását, vagy csak egy média-hekkről van szó?

– Habár sokan betaláltak, hogy egy hülye vagyok, és bohócot csinálok magamból, de nekik is üzenem, hogy én teljesen komolyan gondolom ezt a bunyót – magyarázta Jankovics, aki egy BMW-gyárban dolgozik két éve.

– Korábban muay thai-oztam, thai bokszoltam, és K1-ben is versenyeztem, 2001-ben országos bajnok voltam, és vb-bronzot is nyertem, közel álltam ahhoz, hogy profi bunyós legyek, de végül ez meghiúsult. Elmentem inkább az éjszakába dolgozni, ám hamarosan verekedésbe keveredtem, börtönben is ültem. Viszont mindig a sport segített felállni a padlóról. Mielőtt kimentem Németországba dolgozni, akkor is versenyszerűen bunyóztam, szóval nem a levegőbe beszélek. Nekem McGregor a példaképem, a Floyd Mayweather elleni bokszmeccsen is neki szurkoltam. Ki más ellen lenne a legnagyobb kihívás verekedni, ha nem ellene? Úgy gondolom, hogy combrúgásokkal meg tudnám törni, és a fejét is ütném. Nem a pénz érdekel, hanem, hogy megmutassam a világnak, megállnám a helyem McGregor ellen. Tudom, kicsi az esély, hogy vállalja a bunyót, de a remény hal meg utoljára.