Sport

Bombagóllal nyerték a franciák az EB nyitómeccsét

Bors, Délmagyar

Létrehozva: 2016.06.11.

Forrás: MTI

Az egyik legnagyobb esélyesnek tartott házigazda francia csapat hajrában szerzett góllal 2-1-re legyőzte a román válogatottat a labdarúgó Európa-bajnokság pénteki nyitómérkőzésén.

A hazaiak Olivier Giroud révén az 57. percben szereztek vezetést, majd Bogdan Stancu a 65. percben büntetőből egyenlített. A végeredményt Dimitri Payet állította be a 89. percben egy fantasztikusan eltalált lövéssel.

A meccs játékvezetője Kassai Viktor volt, aki jól teljesített.

Az A csoport másik első fordulós találkozóját, az albán-svájci találkozót szombaton 15 órától rendezik Lensban.

Zenés, táncos megnyitóval vette kezdetét a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság a francia és a román válogatott péntek esti mérkőzése előtt. A közel húszperces műsor elején több száz táncos szórakoztatta a publikumot a Stade de France-ban, majd a játéktér közepén lévő ház falai leomlottak, amelyből onnantól David Guetta világhírű lemezlovas szolgáltatta a zenét a táncosoknak és a 80 ezer nézőnek. Sorra követték egymást az elmúlt évek legnagyobb slágerei, majd egyszer csak az egyik hosszanti lelátó közepén az Eiffel-toronyt ábrázoló lepelt húztak fel, a kivetítőkön pedig visszaszámlálás kezdődött, amelynek végén a nézők felemelték a nekik kiosztott kartonlapokat. Ezek a 24 résztvevő ország zászlaját jelenítették meg. A magyar az egyik kanyar középső karéjában - az egyik román szektorban - volt látható. A találkozó 21 órakor Kassai Viktor sípjelére vette kezdetét.

A nap legnagyobb híre mégis talán az volt, hogy Angliában szexbotrány miatt nyomozás indult a Manchester United, és a spanyol válogatott kapusa, David de Gea után. Az El Diario című spanyol lap pénteken rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az áprilisban különböző szexuális bűncselekmények és pénzmosás miatt letartóztatott Ignacio Fernandez Allende pornófilm-producer ügyében a Manchester United kapusa, David de Gea, valamint az Athletic Bilbao balszélsője, Iker Muniain is érintett. A lap szerint többször is erőszakoskodtak a nőkkel. De Gea további négy Manchester United-játékost is be akart szervezni, de arra nincs bizonyíték, hogy ez a csoportos találkozó valóban lezajlott-e.

A nap egyébként máris botránnyal indult, ugyanis angol és orosz szurkolók csaptak össze csütörtökön éjszaka Marseille-ben, a rendőrség könnygáz bevetésével tudott rendet tenni. Szemtanúk szerint a botrány a dél-francia város régi kikötőnegyedének egyik bárja előtt történt, s a készenléti rendőrök hamar véget vetettek a mintegy 200 huligán verekedésének. A helyszínre éjfél után érkeztek ki a mentők, ugyanakkor a rendőrség sérültekről nem tett említést, csak annyit közölt, hogy két embert vett őrizetbe.  Az angolok a helybéliekkel is összetűzésbe keveredtek, mivel ugyancsak a régi kikötőben a brit és ír kocsmák előtt olyan gúnydalokat énekeltek, mint "Iszlám állam, merre vagy".

Hírek a magyar-válogatottról

A tekintélyes Sports Illustrated című hetilap Nagy Ádámot is megjelölte azon fiatal futballisták között, aki berobbanhatnak a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon. Az amerikai sportmagazin tíz játékost mutatott be a honlapján, köztük olyanokat, mint a Bayern Münchent erősítő Kingsley Coman, vagy a német válogatottal két évvel ezelőtt már világbajnoki címet nyert Julian Draxler.

A Népszabadságnak nyilatkozott Gera Zoltán, a válogatott középpályása. A játékos szerint van esély a magyar csapat nyolcaddöntőbe jutására. A csoportmeccsek közül az osztrákok ellenit látja a legnehezebbnek, mert az lesz az első. Gera Zoltán nem vár kategóriákkal nehezebb mérkőzéseket, mint amilyenek a selejtezők voltak, és szerinte a magyar csapatnak kedvez, hogy a csoporttársak játékosainak jó része a legerősebb ligákban játszik, azaz fáradtabb lesz a magyaroknál. 

Guzmics Richárd szerint a rögzített szituációk lehetnek kulcsfontosságúak. A nemzeti csapat első hivatalos sajtótájékoztatóján, pénteken Montauroux városában a Wisla Kraków futballistája megjegyezte, szerencséjükre a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs kiválóan végzi el ezeket a pontrúgásokat, az ausztriai edzőtáborban pedig rengeteget gyakorolták a rögzített helyzeteket. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27226_resized.jpg?avcount=1713593411
origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138956_auto_resized.jpg
life.hu

Ha egyetlen kozmetikumot használsz lefekvés előtt, ez legyen az

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141579_auto_resized.png
metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135092_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Elvitték a súlyosan bántalmazott pár hetes csecsemőt a szombathelyi kórházból

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27232_resized.jpg?avcount=1713593411
origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141642_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 19.: a Bika szerencsés, a Skorpiót meglepetés éri

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713593411
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713593411
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144310_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145120_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közleményt adtak ki a Messenger- és a Facebook-felhasználóknak

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja