Boldog sminkesként Berki Krisztián neje

– Mikor tanulta meg a sminkelést? – kérdeztük Marcsitól, az olimpiai bajnok tornász, Berki Krisztián feleségétől, aki férjével nagy boldogságban neveli kislányukat, Liát.
– Mikor tanulta meg a sminkelést? – kérdeztük Marcsitól, az olimpiai bajnok tornász, Berki Krisztián feleségétől, aki férjével nagy boldogságban neveli kislányukat, Liát.

– Egy éve kezdtem el komolyabban beleásni magam a sminkes szakmába, továbbképzéseken és külföldi mester­sminkesek kurzusain veszek részt. Igyekszem új technikákat elsajátítani, nemzetközi trendeket követni, külföldi sminkesektől tanulni.

– Milyen jellegű munkái vannak?
– Változatos felkéréseket kapok a szalag­avatótól az esküvőig, privát és tematikus fotózásokig. Mostanában több megkeresés érkezik sminkkészítés-portfóliókhoz. Keresem a saját utamat is, kreatív megoldásokkal, ötletekkel, sminktippekkel, emellett az időm nagy részét az oktatás teszi ki a saját sminkstúdiómban.

– Van-e valami, amire büszke?
– Talán arra, hogy az anyaság mellett, alatt tudtam egy új szakmát tanulni és egy új karriert építeni, hiszen korábban tekvandóztam, azaz én is sportoló voltam. Mivel az életemet nekem is a sport tette ki, a pályafutásom befejezése után nagy űr keletkezett, és sokáig nem találtam a helyemet. Úgy érzem, a sminkelésben egy olyan új világot találtam magamnak, amelyben teljes és sikeres lehetek anyaként is.

– Hogy tud Lia mellett dolgozni?
– Próbálom úgy beosztani a hétköznapokat, hogy a fix munkanapok mellett a családra is jusson idő. Nekem a szeret­teim a legfontosabbak, úgy alakítom a kurzusokat és a programokat, hogy Lia ebből a leg­kevesebbet érezze meg. Krisztián most sokat segít, hiszen csak januárban kezdi meg az edzéseket. Imád Liával lenni, amikor mindkettőnknek elfoglaltsága van, akkor pedig a nagyszülők segítenek.

– Saját magát is sminkeli?
– Sőt! Amióta megtanultam a sminkelést, ez még több időt vesz igénybe, hiszen a nagyobb tudással a tudatosabb, precízebb, kifinomultabb sminkelés is együtt jár. Vannak azért „sprintsmink­jeim is”, ha kevesebb idő áll rendelkezésre. Nőként számomra is fontos, hogy minden alkalomhoz megfelelő sminkben jelenjek meg, ezért egyszerre vagyok önmagam tanára és modellje is. Természetesen vannak napok, amikor én sem sminkelem magam, például amikor Liával játszótérre megyünk.

– Akik felkérik, tudják, ki a férje?
– Aki megnézi a privát oldalamat a Facebookon, az rájön, de első körben szerencsére nem emiatt találnak meg a vendégek és a tanulni vágyók, ami nekem nagyon pozitív visszajelzés. Általában csak később, a beszélgetések vagy a munka közben derül ki, hogy egy olimpiai bajnok felesége vagyok.