Bödét játszatnák Szalai helyett a Bors olvasói

Továbbra is élvezi Bernd Storck kapitány bizalmát Szalai Ádám, aki a szurkolók szerint viszont nem méltó a válogatottmezre.
Továbbra is élvezi Bernd Storck kapitány bizalmát Szalai Ádám, aki a szurkolók szerint viszont nem méltó a válogatottmezre.

A magyar labdarúgó-válogatott játéka meccsről meccsre egyre inkább megörvendezteti a szurkolókat. Nem úgy Szalai Ádám, akit a horvátok elleni Európa-bajnoki felkészülési meccsen kifütyült a publikum. Boldog-boldogtalan látja, a Bundesliga csapatában, a Hannoverben is szenvedő, gólképtelen csatárnak nem megy a játék a válogatottban: csetlik-botlik, kapura teljesen veszélytelen, Bernd Storck szövetségi kapitány mégis számol vele a kontinenstornán.

– Nem értek egyet a kritikákkal. Nagyon sokat dolgozik, mindent belead a csapatért – vette védelmébe a horvátok elleni meccsen is csak bukdácsoló magyar játékost a kapitány.

S bár edzésmunkájába jobban belelát a német szakember, annak silány eredményét viszont az egész ország látja. Szalai nem hiába bukott meg a Bors szavazásán is. A végeredményből kitűnik, hogy a válaszadók fele Böde Dánielt látná a legszívesebben a kezdőcsapatban az Európa-bajnokságon. Habár Nikolics Nemanjával (olvasóink 25 százaléka látná szívesen a kezdőben) és Németh Krisz­tiánnal (10,5 százalék) az utóbbi meccsek alapján inkább szélsőként számolt a kapitány, ők is simán lekörözték Szalait. Nem beszélve a Storck által mostaná­ban favorizált centerről, Priskin Tamásról (12,5 százalék), aki a válogatott öt támadója közül szintén népszerűbb Szalainál.

© Fotó: Czerkl Gábor

A szakemberek kiállnak a hannoveri csatár mellett

Bozsik Péter: Technikailag sok hibát vétett a meccsen, de harcosan futballozott. Volt már ennél rosszabb, javuló tendenciát látok nála. A ke­retben mindenképpen helye van. Nemes kapitányi feladat, hogy a Priskin–Szalai duóból ki kezdjen az Eb-n, és persze Bödéről se feledkezzünk meg!

Csank János: Most nem játszott olyan rosszul, mint egyébként szokott. A csapatot nézve, nem vagyok benne biztos, hogy ott kellene lennie, de mint Bundesliga-játékost ott tartják. Böde és Priskin az ék pozícióban jobb teljesítményt nyújt.

Mészöly Géza: Na­gyon motivált és sokat tesz a csapatért, rá­adásul a maghoz tartozik, ami fontos szem­pont. Való igaz, hogy annyira nem ment neki a játék az utóbbi mérkőzéseken. Ellentétben Böde Danival, aki akárhányszor lehetőséget kap, nagyon gólveszélyes.