Böde csak akkor tippel, ha Storck kiviszi az Eb-re

Ősenergia lakozik Böde Dánielben, az FTC gólvágójában. Sokan attól rettegtek, hónapokig harcképtelen lesz, erre Belekben edzőtáborozik.
Ősenergia lakozik Böde Dánielben, az FTC gólvágójában. Sokan attól rettegtek, hónapokig harcképtelen lesz, erre Belekben edzőtáborozik.

Hogy emlékszik vissza a sérülésére?

Az Újpest elleni derbin rosszul léptem, közben egy újpesti védő is meglökött hátulról, ezért fordult ki a bokám.

© Fotó: MTI

Alighanem gyorsította a felépülését, hogy az év legjobb sportolóinak voksolása az ön diadalmenetét hozta. A futballválogatottal első lett, az év legszebb góljainak rangsorában második, a labdarúgók között a harmadik.

Ezek szerint kibéreltem a dobogó valamennyi fokát... A jégkorong-válogatott nagy riválisunk volt, becsülöm, hogy a hokisaink ott lesznek a májusi A csoportos vb-n. Kedvelem ezt a sportágat, igaz, jobbára tévén nézem. Viszont korábbi csapattársammal, Magasföldi Józseffel egyszer kimegyek egy jeges rangadóra.

A Nemzeti Színházban rendezett gálán hosszan beszélgetett Bernd Storck szövetségi kapitánnyal. Miről?

Arról érdeklődött, milyen típusú kezeléseket kaptam, és mikorra tervezhető a visszatérésem. Rengeteg fővárosi helyre jártam orvoshoz, a körülmé­nyekhez képest jól vagyok, februárban talán már pályára is léphetek.

Az Eb-keret aligha lenne teljes ön nélkül...

Megtisztelő vélemény, ám ezzel akkor foglalkozom majd komolyan, ha kivisznek, s tippelésre is csak abban az esetben vállalkozom. Egyelőre a portugálok, osztrákok, izlandiak meccseiről készült videofelvételeket sem böngészem. Lesz arra idő, ha valóban az utazó keret tagja leszek.

Édesapja Dani gyors visszatérésében bízik

A gólvágó kezelése miatt még hazalátogatni sem tudott a szüleihez Madocsára.

– Egy apró duzzanat még van a bokáján, de nem lepne meg, ha az óvatos futás mellett labdába rúgna Törökországban – mondta édesapja, Böde István.

© Fotó: Végh István