Berki _Sportoló_ Krisztián hisz a saját tehetségében

Berki Krisztián hiába bukta el tavaly a lehetőséget, hogy részt vegyen az idei olimpián, megy tovább a maga útján.
Berki Krisztián hiába bukta el tavaly a lehetőséget, hogy részt vegyen az idei olimpián, megy tovább a maga útján.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász idén tölti be a 31-et, vagyis a 2020-as olimpia idején már 35 éves lesz, de ez sem akadályozza meg abban, hogy nagy terveket szövögessen.

A napokban újra elkezdte az edzéseket, a glasgow-i csalódás után két és fél hónapot kihagyott, ami nem csak arra volt jó, hogy a lelke egyenesbe jöjjön, hanem arra is, hogy rendkívül érzékeny, műtéten is átesett válla megpihenjen egy kicsit.

– Alapozó edzésekkel kezdünk, a lóra csak nemrég másztam fel – mondta a Telesportnak. – Szó szerint másztam, igencsak elszoktam a tornaszerektől. Az alapozás idején sokat erősítettünk, főleg a vállamat kellett újra felépíteni, hogy bírja a terhelést, de az edzésmódszereken is sokat változtattunk edzőmmel, Kovács Istvánnal, már nem lehet mindent ugyanúgy csinálni, mint azelőtt.

Krisztián elnézve a vb mezőnyét, hisz abban, hogy van még keresnivalója a világ tornájában, ha a válla és a fizikuma engedi, a jövőben is jó eredményeket érhet el.

– Bízom benne, hogy visszaszerezhetem azt, amit elveszítettem – folytatta. – Új gyakorlatot állítunk össze, az alapokról kezdünk mindent. Sokan kétkednek, hiszen a korom akár hátrány is lehet, de szerencsére inkább olyanok vesznek körbe, akik támogatnak. Hiszek a tudá­somban, tapasztalatomban és tehetségemben, már ebben az évben lesz lehetőségem újra bizonyítani.