Belehalt az előzésbe a nagyecsedi focista

Szörnyethalt Czifrák Roland, a Nagyecsed 32 éves focistája, amikor autójával egy kamion előzésekor a szembejövő kocsival karambolozott.
Szörnyethalt Czifrák Roland, a Nagyecsed 32 éves focistája, amikor autójával egy kamion előzésekor a szembejövő kocsival karambolozott.

Szombaton még bajnokit játszott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban a nagyecsedi focista, majd családlátógatóba ment Debrecenbe, de onnan már soha nem tért haza. Hétfő délután Hajdúböszörmény és Hajdúdorog között haladt szürke Skodájával, amikor egy kamiont előzött, de a manővert időben befejezni már nem tudta. Kocsija hátuljával előbb a teherautónak ütközött, majd frontálisan a szembejövő fehér BMW-nek csapódott, és a helyszínen életét vesztette.

Volt csapata, a Tiszalök ezzel a képpel emlékezett meg az elhunyt focistáról

– Példaértékű ember volt a pályán, és azon kívül is. A nyíregyházi Teleki Blanka Szakközépiskolában földrajzot és történelmet tanított, és ha focizott is, látszott rajta, hogy igazi tanárember. Nem csak a csapatunkban, a megyei fociéletben is központi személyiség volt, mindenki ismerte – emlékezett vissza focistájára a Nagyecsed elnöke, Fodor András, aki mint minden játékosával, Rolanddal is szoros kapcsolatot ápolt.

Czifrák Roland nem élte túl a frontális ütközést

– A tragikus hírt egyik csapattársától tudtuk meg, akivel több mint tíz évig játszott együtt. Nagyon lesújtott mindenkit, egyszerűen nem tudjuk feldolgozni, ami történt. Felesége és gyermeke nem volt, de a szülei még élnek, és egy testvére van – tette hozzá az elnök, aki játékosaival mé­csest gyújtott a keddi edzésen elhunyt focistájuk emlékére. Czifrák egyébként korábban az NB III-ban játszott, és UEFA B licences edzői tanfolyamot is elvégzett. A 32 éves játékost családja mellett csapattársai és fiatal diákjai gyászolják. A nagyecsedi focisták külön, 16-os számú mezével feldíszített koszorúval kísérik majd végső útjára Rolandot.

Mind a klubjában, mind az iskolájában áldott jó embernek tartották