Behódolt a FINA is Hosszú Katinkának

Elképesztő, milyen befolyása van Hosszú Katinkának: a nemzetközi szövetség miatta emeli meg a Világkupa-sorozat összdíjazását.
Elképesztő, milyen befolyása van Hosszú Katinkának: a nemzetközi szövetség miatta emeli meg a Világkupa-sorozat összdíjazását.

Biztos forrásból úgy értesült a Bors, hogy a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) megemeli a Világkupán az összetett győzelemért járó pénzösszeget. Mindezt azért, mert Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup mérhetetlenül fölháborodott, amiért a szövetség négy egyéni számban maximálta egy-egy versenyző Vk-indulását. Ők sportszakmai okokkal indokolták felháborodásukat, ám mások úgy ítélték meg, hogy azért vannak igazán kiborulva, mert a szabálymódosítás után jelentős összegektől, kalkulációink szerint mintegy 30–50 millió forinttól estek volna el.

Van miért örülnie Katinkának © MTI

Hosszú a versenyszámcsökkentés mögött Gyárfás Tamást, a korábbi MÚSZ elnököt sejtette. Facebook-oldalán akkor arról számolt be, hogy a szövetség korábbi vezetője esetleg így akarhatott bosszút állni rajta, amiért 23 év után távozni kényszerült az elnöki székből. Ehhez képest most azt az információt kaptuk, hogy éppen Gyárfás, mint FINA-alelnök közbenjárásával sikerült elérni, hogy anyagilag kárpótolják a háromszoros olimpiai bajnokot.

Gyárfás Tamás ezzel a gesztussal békítené meg Katinkát? © Kecskeméti Zoltán