Az új Henry Ronaldóval tapétázta ki a szobát

A francia bajnokságot vezeti, a Manchester City kiejtésével pedig BL-negyeddöntőbe került a francia AS Monaco. Évekkel ezelőtt az orosz milliárdos, Dimitrij Rjibolovljev kezdte el pumpálni a pénzt a csapatba, az elmúlt négy szezonban 347 millió eurót (108 milliárd Ft) költöttek világsztárokra, akikkel egy árva kupát sem nyertek. 162 millió (50 milliárd Ft) ment el olyan játékosokra, akik már nem is Monacóban fociznak.

Mbappé mutatói (2016/17): 31 meccs/17 gól/10 gólpassz © AFP

Az összevásárolt csapat helyett tavaly elkezdtek fiatalokban gondolkodni, most pedig olyan tehetségek repítik a gárdát, mint a City elleni gólszerzők. Az aprópénzért (10 millió euró/3 milliárd Ft) szerződtetett Fabinho, Tiemoué Bakayoko kettős, és a saját nevelésű, 18 éves csatár, Kylian Mbappé. Az utóbbit már ki is kiáltották az új Thierry Henrynak. Nagy elődje két rekordját már meg is döntötte a tinédzser, 2015-ben 16 évesen és 347 naposan a klub legfiatalabb játékosa, 2016-ban 17 évesen és 62 naposan a legfiatalabb gólszerzője lett.

Ízekre szedték Guardiolát

Az angol sajtó nem kímélte Pep Guardiolát, a Manchester City edzőjét a BL-kiesés után. A rossz csapatösszeállítást és a borzalmas taktikát rótták fel neki.

– Minden menedzser hibázik, de nem hiszem, hogy a taktikával volt gond – védekezett Guardiola, aki a saját támadóira kente a dolgot. – Agresszívebbnek kellett volna lenniük, labdát szerezniük, de ezt nem tették meg. Emiatt estünk ki – tette hozzá a tréner, aki 18 játékost rúghat ki a csapatból.

Mbappé 1998-ban született, abban az évben, amikor Henry világbajnok lett a franciákkal. Kameruni édesapja, Wilfred a regionális ligában szereplő AS Bondy edzője volt, fia is ott sajátította el a foci alapjait. A kis Mbappé mentora mégis tíz évvel idősebb mostohatestvére, Jires Kembo-Ekoko lett, aki a család első profi focistája, öt évet lehúzott a francia élvonalban szereplő Rennesben. Mbappé szobáját mégsem tesója, hanem Cristiano Ronaldo posztereivel tapétázta ki, akiért a mai napig rajong.