Anyagi gondokkal küzd a fehérvári hoki

Ez az idény nagy pofára esést hozott a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának, ahol vetélytársaikhoz képest jelentős pénzügyi hátrányban vannak.
Ez az idény nagy pofára esést hozott a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának, ahol vetélytársaikhoz képest jelentős pénzügyi hátrányban vannak.

Az alapszakasz tizedik helyénél azért eredményesebb szezonra számított Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója. Annál is inkább, mert az elmúlt időszakban kissé elkényeztették a hokisok a szurkolókat, hiszen többnyire ott voltak az EBEL rájátszásában.

– Kilenc éve szerepelünk az osztrák ligában, és ötször nem sikerült beverekednünk magunkat a playoffba – értékelt Ocskay. – A rajtnál szinte biztosak voltunk a rájátszásban, hiszen jó ke­retet sikerült összeállítani. Csakhogy a sérülések közbeszóltak. Például két ászunk, Frank Banham és Andrew Sa­rauer műtétje után elég sokáig lábadozott, nem voltak százszázalékosak, és az új igazolások nem értek túl sokat. Sajnos ko­rábban kellett volna edzőt váltani, ráadásul válogatott játékosaink sem tették oda magukat igazán.

A gyengébb szereplés elemzésekor nem lehet figyelmen kívül hagyni a pénzhiányt sem. A klub évek óta anyagi gondokkal küzd, az EBEL-csapatok költségvetési rangsorában az utolsók között kullog.

– Reménykedünk, hogy a né­hány év múlva felépülő új fehérvári jégcsarnok lendületet adhat a hokicsapatnak. Akkor talán újra merhetünk nagyot álmodni, például KHL-es szereplést, jelen pillanatban azonban ennek semmi realitása nincs – tette hozzá Ocskay.