Agyvérzést kapott félidőben a magyar fociedző

Honti József, az NB III-as Dabas focicsapatának edzője rosszul lett az izgalmaktól.
Honti József, az NB III-as Dabas focicsapatának edzője rosszul lett az izgalmaktól.

„Csapatunk vezetőedzője, Honti József a Budapest Honvéd II. elleni bajnoki mérkőzés félidejében rosszul lett, majd az öltözőben elvesztette az eszméletét. Azóta kiderült, agyvérzése van, és a bal oldala kissé bénult” – olvasható az NB III-as Dabas focicsapatának tegnap kiadott közleményében. Az együttes 45 perc játék után 1-1-es döntetlenre állt a kispestiek ellen, a gyengélkedő teljesítmény láttán pedig túlságosan felment a pumpa a hazai edzőben.

– A félidő nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ettől felment a mester vérnyomása, az öltözőbe érve szeretett volna taktikai utasítást adni, de akkor már beszélni is alig tudott, infarktus jeleit produkálta – emlékezett vissza a vasárnapi meccs borzalmas szünetére Bozsik Viktor, a Dabas támadója.

A rutinos játékosok nem es­tek pá­nikba, edző­jüket felfektették a gyúrópadra. Szerencsére egy helyi háziorvos is kilátogatott a meccsre, dr. Sásdi Endre azonnal a szakember segítségére sietett, majd értesítette a mentőket.

– Már elkezdődött a második félidő, amikor a szemem sarkából láttam megérkezni a mentőautót – mesélte a Borsnak Bozsik. – A meccs végén, amikor beértünk az öltözőbe, a mester gépekre volt kötve, de már humoránál volt. A hordágyról csak annyit kérdezett: – Mi lett a végeredmény?

Nos, több gól már nem esett. A hír hallatán pedig a szakember már csütörtökön edzést tartana, de ezzel még várnia kell. A hatvanéves Honti orvosa a játékosoknak elmondta, edzőjük szerencsésnek mondhatja magát, hogy pár hetes pihenővel megússza az agyvérzést.

Kiderült, az esetet megelőző napokban a korábbi NB I-es focista nem szedte rendesen a vérnyomáscsökkentő gyógyszereit, s a meccs hevében elpattant egy hajszálér az agyában.