Abbahagyta a focit, hogy életet mentsen

Alejandro Benítez, vagy­is Lulo egy percig sem gondolkodott, hogy a focit vagy az unokaöccsét válassza-e. A harminc­éves labdarúgó visszavonult, hogy Milónak megmentse az életét.
Alejandro Benítez, vagy­is Lulo egy percig sem gondolkodott, hogy a focit vagy az unokaöccsét válassza-e. A harminc­éves labdarúgó visszavonult, hogy Milónak megmentse az életét.

Lulo az argentin Central Larroque csapatában focizott, igencsak hatékony góllövő csatár hírében állt, amikor kiderült, hogy unokaöccsének súlyos májbetegsége van. Donorként szóba jöhetett volna a kilencéves fiúcska, Milo édesanyja, Natalia, de őt korábban a szívével műtötték, vagyis ez a lehetőség nem je­lentett megoldást. A családból senki más nem volt megfelelő donor, Lulo jelentette az egyetlen sanszot, aki egy percig sem gondolkodott, hogy a futballt vagy Milót válassza-e.

Élete legszebb gólja volt ez a döntés, fogalmazott Lulo

– Semmi sem érdekelt, csak az, hogy őt megmenthetem – nyilatkozta az argentin Diario El Argentino de Gualeguaychú című lapnak. – Amikor kiderült, hogy jó donor vagyok, azonnal döntöttem. A mi családunk összetart, hárman vagyunk testvérek, mi ilyen szellemben nőttünk fel. Boldoggá tesz, hogy segíthettem a nővéremnek és a kis Milónak.

Lulo önzetlenül lett donor a kisfiú műtétjénél, már jól vannak mindketten

Lulo egy hétórás műtéten esett ám, aminek során eltávolították a májának egy részét, míg a kisfiút 12 órán át operálták, eközben a beteg szervet eltávolították, és az új májrészt beültették. A nagybácsi öt nappal a be­avatkozás után nézhette meg először Milót, akit a kedvenc dalával vidított fel. És ha még nem lenne teljes a család öröme, a következő hír azzá tette: Lulo és párja év végére várja első gyermekét. A csatár és a kisfiú felépülése igen gyors, Lulo fizikai állapota lehetővé tenné, hogy ne hagyja abba a focit, de egy esetleges ütés vagy ütközés a műtét helyén végzetes lehet, ezért tiltották el a labdarúgástól.