A sok idegeskedéstől kapott stroke-ot Peterdi

Már csak a másfél éves kutyája nem látogatta meg Peterdi Imrét. A dunaújvárosi hokist az idegsebészeten ápolják, miután stroke-ot kapott.
Már csak a másfél éves kutyája nem látogatta meg Peterdi Imrét. A dunaújvárosi hokist az idegsebészeten ápolják, miután stroke-ot kapott.

Szerencsére már sokkal jobban van, főleg annak köszönhetően, hogy háromnegyed órán belül kórházba került. Szinte nyoma sincs annak, min ment keresztül, ottjártunkkor az ágyban pihenve, internetezéssel ütötte agyon az időt.

– Délután nagyobb forgalmam lesz, mindig bejön a feleségem és a kisfiam, de a családom mellett sokan mások is meglátogatnak. Szívet melengető érzés, hogy egyszeriben megmozdult miattam a jégkorongos társadalom, egymást túllicitálva ajánlották fel segítségüket a sporttársak és a szurkolók – mondta a 35 éves, 185-szörös válogatott korongozó, aki egy játszótéren kapott stroke-ot, miközben a fiával töltötte az időt.

– Hamarosan átvisznek a budakeszi rehabilitációs intézetbe, ott már jobban elboldogulok, hétvégeken haza is mehetek.

© Fotó: Cser Dániel

A sportos életmódja miatt viszonylag gyorsan regenerálódik a szervezete, bár az orvosok arra intették, hogy vissza kell vennie az eddigi tempóból. Túl sokat idegeskedett a meccseken, és az utánpótláskorú jégkorongos tanítványaival is mindig a maximumra törekedett.

– Azt hiszem, erős szervezetemnek köszönhetően különösebb károsodás nélkül megúsztam. Sőt már viccelődni is tudok azon, hogy ágytál és kacsa használata nélkül megúsztam a kórházban töltött napokat. Rendszeresen gyógytornázom, és pontosan betartom az előírásokat. Főleg azért, hogy mihamarabb hazatérhessek a családomhoz, és újra jégre léphessek, hiszen a tanítványaim is hiányoznak.