A rákot legyőzve lett bajnok Attila

Tóth Attilánál hét éve diagnosztizáltak rákos betegséget, éppen első éves volt az egyetemen. Nemcsak hogy meggyógyult azóta, de bajnok lett a tranpszplantáltak versenyein.

Tóth Attilánál hét éve diagnosztizáltak rákos betegséget, éppen első éves volt az egyetemen. Nemcsak hogy meggyógyult azóta, de bajnok lett a tranpszplantáltak versenyein.

Attila 2010-ben másodéves volt a Budapesti Műszaki Egyetemen, amikor tanulás közben két megduzzadt nyirokcsomót tapintott ki a nyakán. Hamar kiderült, hogy rákos. Mátészalkaiként Debrecenben járta végig a vizsgálatok szövevényes útját. A gyógykezelését azonban nem vállalták, a budapesti Szent László Kórházba irányították.

Gyerekként is pingpongozott, a gyógyulása során visszatért szeretett sportágához

– Kilenc hónap intenzív kemoterápia következett, majd csontvelő-átültetésen estem át. Szövődmények léptek fel, leállt a májam és mindkét vesém. Az átültetéskor 54 napot töltöttem kórházban, teljesen steril körülmények között. Az átültetés utáni 100. nap után kinyílt előttem a világ, a 180. nap után már az immungyógyszert sem kellett szednem. Nagyon makacs vagyok, elhatároztam, hogy mindenképpen meggyógyulok. Követtem az orvosi utasításokat, és Isten is megsegített.

Rékával még betegként ismerkedett meg, szerelme ösztönözte, hogy újra sportoljon

A gyógyulási folyamat során, 2011-ben ismerte meg Rékát, akit később feleségül vett. Az ô ösztönzésére kezdett megint sportolni, visszatért az asztaliteniszhez. 2012-ben indult az onkoolimpián pingpongban egyéniben és fociban csapatban aranyérmes lett. Később a transzplantáltak világjátékán és Eb-jén nyert aranyakat.

– Évente járok kontrollra, öt év elteltével nevezhető az ember gyógyultnak, nekem hat telt el a transzplantáció óta – magyarázza Attila. – Edzhetek keményen, csak arra kell figyelnem, hogy mindig legyen nálam antibiotikum és vírusellenes gyógyszer. Aki hasonló cipőben jár, annak azt tanácsolom, hogy ne adja fel, Isten számára nincs lehetetlen. Bátran kérjenek segítséget, akár tőlem is!