Sport

A Mindenki két főszereplője sportol, jól tanul és Banderasszal reklámoz

Kósa-Boda Vera, Kövér Dávid

Létrehozva: 2017.03.01.

Az Oscar-díjas Mindenki két gyerek főszereplője, Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya élvezi a felhajtást  Los Angelesben. Persze: mert máskor állandóan elfoglaltak.

Vasárnap az egész ország megtanulhatta Hais Dorottya nevét. De a 13 éves lány nemcsak a filmvásznon sikeres. Ötszörös országos bajnok műugró, de más sportágakban is kiemelkedően teljesített.

– Három éves korában kezdett ritmikus sportgimnasztikázni, közben úszott – mondta a Borsnak az édesanya, Cserny Zsuzsanna.

– Majd szertornára váltott, de sajnos eltört a lába, így megint más sport után kellett néznie. A víz szeretete miatt vagy a szinkronúszás vagy a műugrás kerülhetett szóba. Az utóbbi mellett döntöttünk, mert Dorottya apukája, Hais Barnabás korábban a szövetség elnöke volt. A kislány tehetségről annyit: mindegyik sportágban országos bajnoki dobogós lett.

– Dorottya mindent egyedül intéz. Reggel hatra rollerrel megy edzésre, onnan iskolába, aztán ha vége a tanításnak, átgurul a délutáni tréningre, és a nap végén esik haza. A hétvégén pedig versenyekre jár – büszkélkedett az anyuka. A fiatalon jött siker nem mindig jó, ha nem megfelelően tudja egy gyerek feldolgozni a népszerűséget. Zsuzsanna szerint viszont lánya tudja ezt kezelni.

– Minden nap beszélünk erről, de annyira tudatos, hogy már nincs is szüksége a tanácsainkra. Az élsportban az a nagyszerű, hogy az érem mindkét oldalán állhatsz, és a lányom már megtapasztalta a kudarcokat is, így tudja, mennyi munka van abban, hogy sikeres legyen. Jöhet az olimpiai bajnoki cím?

– Azért ne szaladjunk ennyire előre. Először normális körülmények kellenének. Szomorú, hogy havi egyszer Hollandiába kell kimenni, hogy ugrani tudjon – mondta az édesanya, aki rántott hússal és meggyes sütivel várja haza lányát. De csak két hét múlva. Dorottya ugyanis apukájával a nyakákba veszi Amerikát, több iskola is meghívta, ugorjon náluk, had' nézzék meg, mire képes.

– Edzeni és ugrani is fog odakint, és elképzelhető, hogy oda fog járni iskolába. Kapott már ajánlatokat – mondta az édesanya. 

Sztárnak születtek

Ahogy a Mindenki című rövidfilm világraszóló sikere, úgy a két főszereplő lány sem mondható átlagosnak. A Zsófit alakító Gáspárfalvi Dorka és a Lizát játsszó Hais Dorottya is elvégezte a kaszkadőr iskolát. Reklámoztak kekszet Antonio Banderasszal, szinkronizálnak, és a való életben is jó barátnők. Eredetileg fordítva játszották volna szerepeiket az Oscar-díjas alkotásban. Ám a forgatás elején maguk javasolták Deák Kristóf rendezőnek, hogy had' cseréljenek, úgy érezték, jobban passzol a személyiségükhöz az ellenkező szerep. Hais Rowan Atkinson (jobbra) mellett a Maigret felügyelő legújabb részének egy jelentős szerepét is megkapta, az HBO társasjáték című sorozatában kitűnőt alakított, illetve ő volt az RTL Klub A Konyhafőnök Junior című műsorának a reklámarca. A nyáron a vízicirkusz Atlantis gyermekei című előadásában volt főszereplő, szintén Gáspárfalvi Dorkával.

Normális gyerekek

Hais Dorottya nem a színészetre tette fel az életét, sőt, még csak nem is a sportban látja a jövőjét. – Sebész orvos szeretne lenni, mindemellett a tanulás a legfontosabb a számára – magyarázta Cserny Zsuzsanna.

– Kevesen hiszik, de mi sosem erőltettünk semmit. Ő választ, mi csak támogatjuk. Egyedül a kaszkadőrködéstől féltettem. Igazán extrém gyerek, nincs veszélyérzete. De az ember ebbe is beleszokik. Egyébként barátai is vannak, ebből a szempontból is teljesen normális kamasz. A suli és az edzések között van ideje, ilyenkor játszanak, a fiúk is felkeltették már az érdeklődését, a telefonját is úgy nyomkodja, mint más tinédzser. Bár imád enni, az alakjára kényes, a haját pedig imádja ápolni, pont, mint bármelyik kislány – védte a lányt az anyuka.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27198_resized.jpg?avcount=1713498611
origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141579_auto_resized.png
metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139890_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140754_auto_resized.jpg
life.hu

Megműtötték Csonka Andrást: hetekig kímélnie kell magát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140941_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak a magyar-ukrán határon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27197_resized.jpg?avcount=1713498611
origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140211_auto_resized.jpg
travelo.hu

Mintha idegenek lények lennének - A Kilimandzsáró különleges fái

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713498611
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713498611
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Zclyq_O7u6ogBt2GgvrYyM574sgROIXh2hqlNt_hrUY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0Yjk0NWU2MWEwZDRhZDM4NjY1MGJmNjYzYTZjNTk2.jpg
TELITALÁLAT

„Tökéletesen passzol” – Szoboszlai váratlan helyről kapott segítséget