A legjobb focistalány letiltotta a famíliát

Az amerikai Carli Lloyd kapta a női Aranylabdát. Azzal érdemelte ki a díjat, hogy a vb döntőjében az ő mesterhármasával nyert az USA.
Az amerikai Carli Lloyd kapta a női Aranylabdát. Azzal érdemelte ki a díjat, hogy a vb döntőjében az ő mesterhármasával nyert az USA.

Carli Lloyd döbbenetes teljesítményt nyújtott a világbajnokságon, amit aztán egy mesterhármassal fejelt meg: tizenhárom perc alatt talált be háromszor Japán ellen, úgy, hogy a harmadik gólját, amit a félpályáról lőtt, a legszebb gólra is felterjesztették. Japánt végül éppen az ő találataival 5-2-re győzte le hazája válogatottja, megalapozva ezzel a mostani díját.

– Amióta válogatott vagyok, erről álmodom – mondta Carli a díjátadón. – Köszönöm az edzőimnek és játékostársaimnak, na és korábbi tréneremnek, James Galaninsnek, aki 13 éve azt mondta, egyszer én leszek a világ legjobbja.

© © Reuters

Carli nem csak az edzőinek, de a családjának is hálás, amiért támogatják, mégis a nagy tornákra nem kísérik el szerettei. Miközben csapattársa, Abby Wambach 52 rokona és barátja kíséretében utazott ki a vb-re, addig Carli megkérte szeretteit, hogy ne tartsanak vele.

– Egy foci-vb olyan nekünk, mint másnak egy üzleti út – magyarázta. – Ez a munkánk, a legtöbbet kell kihoznunk magunkból. Ha velem van a családom, akkor velük töltöm az időt, ahelyett, hogy regenerálódás céljából jeges fürdőt vennék. Számomra stressz, hogy döntenem kell a szeretteim és a pihenés között, ezért elfogadják, hogy nem szeretem, ha ott vannak.

© © Nike

Ráadásul nem is hoznak szerencsét: 2007-ben vele utaztak, az Egyesült Államok csak 3. lett a vb-n. 2008-ban az olimpiára nem mentek vele, az USA győzött. 2011-ben megint ott volt a família, Carliék elveszítették a döntőt a vb-n. 2012-ben me­gint olimpiát tudtak nyerni – természetesen a család nélkül. Így már evidens volt, hogy a tavalyi vb-ről „letiltotta” őket: és persze, hogy az Egyesült Államok győzött...

– Nem volt nehéz rájönnöm, hogy zavarok – mondta Brian Hollins, Carli vőlegénye –, és ez a minimum, hogy megteszem érte és a sikereiért.