Sport

A felesége dönt Dárdai Pál sorsáról

turcsik

Létrehozva: 2014.10.14.

A bukaresti pontszerzést követően hurráoptimizmus jellemzi a magyar focirajongókat. A feröeriek elleni Eb-selejtező előtt több mint hét­ezren kérik a neten, maradjon a kispadon Dárdai.

Habár még csak részsikert ért el Dárdai Pál irányításával a magyar futballválogatott, az ősi rivális románok elleni pontszerzés és a szakember pozitív kisugárzása máris magával ragadta a közvéleményt. A Facebook internetes közösségi oldalon több szimpátiacsoport is alakult, és az ezekhez csatlakozók mind-mind azt szeretnék, hogy a három Eb-selejtezőre kinevezett szövetségi kapitány hosszabb távon vállalja el a feladatot.

A hozzászólások alapján a több mint hétezer rajongót Dárdai a közvetlenségével, az őszinte kommunikációjával vette le a lábáról. Nem a levegőbe beszélt, amikor egymásért küzdeni tudó, harcias magyar válogatottat ígért Bukarestben, mert a társaság ezeknek az elvárásoknak többé-kevésbé meg is felelt. Szintén Dárdai érdeme, hogy négy-öt nap alatt sokkal jobb közösséget sikerült kialakítania, mint Pintér Attilának az azt megelőző kilenc hónapban...

Hogy a szurkolók kérése nyitott fülekre talál-e, erősen kérdéses. A Hertha utánpótlás-­koordinátoraként Berlinben élő és dolgozó szakember ugyanis kijelentette, számára a családja a legfontosabb. Maradását két dologhoz köti: a három meccsen megszerzett hét ponthoz és felesége beleegyezéséhez.

A szurkolói lélektant ismerve azt se felejtsük el, hogy az op­timista légkör pillanatok alatt változhat: például már a mai, Feröer elleni Eb-selejtező után, ahol a magyar válogatott egy nála gyengébb, ám hazai környezetben igen kellemetlen ellenféllel szemben lép pályára, és ha nem lesz meg a három pont, a jó bemutatkozás azonnal a feledés homályába vész.

Feröer? Nem lehet gond!

Ha Bukarestben jók voltunk egy pontra, akkor – gondolom, egyetértünk – odafent, északon sem fázhatunk meg. Én mindenesetre úgy készülök, hogy most már a mezt is ledobom magamról. Óriási csalódás lenne, ha a csütörtöki Borsban is még rajtam látnátok. Nektek is, nekem is. Azaz: Hajrá, fiúk, hajrá, magyarok!

Hertha: Pált visszavárjuk! 

Ha a Herthán múlik, Dárdai magyar kapitánykodása három tétmeccs után befejeződik.
– Nem láttuk a szombati mérkőzést, de jól informáltak, és elégedettek vagyunk, hogy Dárdai vezetésével jól szerepelt a magyar válogatott – árulta el Peter Bohmbach, a Hertha sajtószóvivője.

– Különösebben nem vagyunk meglepve, hiszen Pál nálunk is minden feladatát százszázalékosan végzi el. Továbbra is számítunk rá az utánpótlásképzésünkben, miközben edzői tanfolyamon képzi tovább magát. Van egy megállapodásunk vele, hogy a megbízatása három tétmeccsre szól, mi ehhez tartjuk magunkat.

Stadionbezárással büntetik a románokat?

Egy neve elhallgatását kérő UEFA-munkatárs a prosport.ro-nak elárulta, komoly problémák akadtak a román–magyar Eb-selejtezőn. Ami az első negyedórában a stadionban történt – temérdek petárdadobálás, a biztonsági személyzet összecsapása a hazai szurkolókkal –, az tarthatatlan, Románia drasztikus büntetésre számíthat.

A román sajtó szerint a súlyos pénzbüntetés mellett szinte biztos, hogy november 14-én Észak-Írországot zárt kapuk mögött fogadhatja Victor Piturca válogatottja. Egyes hírek szerint a „Cigányok, cigányok” skandálás miatt az MLSZ-t is megbüntetheti az európai fociszövetség. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159304_auto_resized.jpg
origo.hu

A valaha kiállított legnagyobb gyűjteménnyel tisztelegnek Ayrton Senna, legendás brazil pilóta előtt, halálának 30. évfordulóján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714074013
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159781_auto_resized.jpg
vg.hu

Nem tetszenek Brüsszelnek a magyar autópályák: eljárás indul, de a kormány sem hagyja annyiban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149504_auto_resized.jpg
ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162142_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714074013
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162976_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja