„A dögös focistabarátnők jöhetnek, a randák nem”

Felmehetnek-e a barátnők, feleségek az ír labdarúgók szállására az Európa-bajnokság alatt? A válasz óriási hőbörgést váltott ki.
Felmehetnek-e a barátnők, feleségek az ír labdarúgók szállására az Európa-bajnokság alatt? A válasz óriási hőbörgést váltott ki.

Rendesen osztják a fejét az ír fociválogatott szövetségi kapitányának az interneten. Martin O’Neil ugyanis egy sajtótájékoztatón megengedett magának egy kis viccelődést, de a mai hiperpíszí és mindenen felháborodós világban – úgy tűnik – nem nagyon értik a népek a humort.

A szakvezetőtől azt kérdezték, hogy a franciaországi világbajnokság alatt engedélyezi-e, hogy a játékosait felkereshesse a szállásukon a feleségük, barátnőjük.

– Az attól függ, mennyire néznek ki jól. A jó nőket nagy-nagy szeretettel üdvözlöm és szívesen látom. A rondákat nem – közölte az edző.


A tréfásnak szánt válasz akkora szarvihart kavart a Twitteren, mint ide Lacháza. Még az ír Nemzeti Nőtanács is úgy érezte, hogy nem hagyhatja válasz nélkül az elhangzottakat: „Az ír futballban nincs helye ilyen szexista kommentároknak. A lányok és nők érdeklődése a labdarúgás iránt folyamatosan nő, az Eb-nek pedig azt a célt kellene szolgálnia, hogy még jobban elkötelezetté váljanak ez iránt a sportág iránt, s nem ilyen megnyilvánulásoknak teret adni” – háborgott Orla O’Connor elnök.

A szövkap egyelőre nem kért elnézést, a szövetség sem nyilatkozott az ügyben.