5 millió euróért vált klubot Balogh?

Egy olasz újság­író szerint ötmillió eurót szakíthat a DVSC Balogh Norbert palermói eladásával. A csatár leendő klubjánál közben áll a bál.
Egy olasz újság­író szerint ötmillió eurót szakíthat a DVSC Balogh Norbert palermói eladásával. A csatár leendő klubjánál közben áll a bál.

Dzsudzsák Balázs 2007-es eindhoveni eladásánál is nagyobb üzletet köthetett a Debrecen, amikor elfogadta a Palermo ajánlatát Ba­loghért. A 19 éves, tehetséges csatár szinte biztosan a Serie A 16. helyén álló együttesben folytatja a pályafutását.

A játékos tegnap már orvosi vizsgálaton vett részt a szicíliai klubnál, amely ha hinni lehet Alfredo Pedullának, akkor nem akármilyen ajánlatot tett. A jól értesült olasz újságíró – aki elôször írt arról, hogy Balogh a Palermóba igazol – szerint bónuszokkal együtt ötmillió euróval (1,6 milliárd Ft) gazdagodhat a DVSC.

Habár az eddigi híresztelések másfélmillió euróról szóltak, klubforrásból lapunk is úgy értesült, hogy ennél jóval magasabb átigazolási díjról van szó. Honlapján maga a Loki is elismerte: amennyiben Balogh aláír az olaszokhoz, akkor az elmúlt évek legnagyobb értékű magyar focistával kapcsolatos transzfere valósul meg az NB I-ben.

A nehéz sorsú csatár – cigánysoron nőtt fel, édesapja börtönben ült – élete egy csapásra megváltozhat, ám nem lesz egyszerű beilleszkednie, mert a palermóiaknál jelenleg óriási a belviszály. A vasárnapi, Veronában aratott 1-0-s győzelmét követően a Palermo csapatkapitánya, Stefano Sorrentino elárulta: úgy arattak sikert, hogy az edzőjük, Davide Ballardini a meccs alatt nem állt velük szóba.

A kapcsolat azért romlott meg, mert a szakember nemrégiben megkérdőjelezte a futballistái erkölcsi tisztességét. A klub edzőfaló elnöke, Maurizio Zamparini a gondok ellenére kijelentette: nem szándékozik kirúgni Ballardinit, holott lenne rá oka.

Az utóbbi 12 év legdrágább magyar játékoseladásai a Magyar bajnokságban:

2004: Gera Zoltán (FTC–West Bromwich) 1,58 millió font (2,1 millió euró)
2007: Németh Krisztián (MTK–Liverpool) 2,1 millió font (2,8 millió euró)
2007: Dzsudzsák Balázs (DVSC–PSV) 2 millió euró
2016: Balogh Norbert (DVSC–Palermo) 5 millió euró?