KÉNYSZERPIHENŐ

„A kisfia társaságban pihent" - Türelemre intik a sérült Szilágyi Áront

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.03.27.

Szerdán csapattársaival egyetemben részt vesz a kardvívók Világ Kupa-sorozatának értékelőjén a fegyvernem klasszisa, Szilágyi Áron. Előtte újabb vizsgálata esedékes a Sportkórházban.

A vasárnapi, a németek elleni Világ Kupa-csapatviadal első mérkőzésén 3-1-s vezetésénél combhajlítóizom-húzódást szenvedett Szilágyi Áron számára most az első számú jelszó: türelem. Az efféle panaszoknál ugyanis szigorúan ki kell várni azt az időpontot, amikor az orvosok jelzik a teljes gyógyulást. Ha ugyanis egy sportoló korábban folytatja az edzésmunkáját, az balszerencsés esetben részleges izomszakadáshoz is vezethet. Amint arra Decsi András, férfi kardvívó-válogatottunk szövetségi kapitánya emlékeztetett, Szilágyi jobb combja az úgynevezett akció-kitörésnél meghúzódott, és egy ödéma fedezhető fel a sérült részen, amit az ultrahang kimutatott. 

Fotó: Árvai Károly

Kedden odahaza családtagjai, így kisfia társaságában pihent

 – nyilatkozta Decsi. - Az orvosi diagnózisból fakadóan egy-két hét kimarad olimpiai felkészüléséből. Ami talán nem is baj, hiszen szüksége van rövid lélegzetvételnyi szünetre. Szerdán ismét vizsgálat esedékes a Sportkórházban. A kezelést követően csapattársaival együtt ő is ott lesz azon az értékelésen, amelyet jómagam tartok a most véget ért Világ Kupa-sorozat kapcsán. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek