Atlétika

Hétpecsétes titok, ő lesz az atlétikai vb sztárja

sk

Létrehozva: 2023.08.04.

Módosítva: 2023.08.05.

Végre életnagyságban is megérkezett a Nemzeti Atlétikai Központba Youhuu, a rendkívül jókedvű racka juh.

Május 11-én, a Nemzeti Atlétikai Központban a World Athletics és a magyar szervezőbizottság bemutatta a világbajnokság kabaláját, Youhuu-t, a racka juhot. Most 15 nappal a vb megkezdése előtt testet is öltött Youhuu, aki valósággal berobbant a rekortánra, és már a belépőjével elkápráztatta a sajtó munkatársait.

Dr. Baji Balázs, vb-bronzérmes gátfutó és az az atlétikai világbajnokság nagykövete elmondta, hogy pályafutása során rájött, hogy egy kabalának kulcsfontosságú szerepe van minden egyes versenyen - írja az Origo.

Fotó: Origo

- Mindig viccesek voltak, jó kis gegeket vállaltak, ez pedig mindig izgalmasabbá tette a versenyeket. Ezzel először egy londoni világbajnokságon találkoztam, amikor "Hero", a sündisznó elképesztő mutatványokkal rukkolt elő, mellette pedig a versenyszámokban is részt vett. Ezzel nagyon felpezsdítette az egész világbajnokságot. Fontos, hogy a kabala szereplője legyen a versenynek, és bízom benne, hogy Youhuu ilyen lesz, mert nagyon jó fej, jópofa kabala. Bízom benne, hogy sokaknak legalább annyira maradandó élményt fog nyújtani egy-egy pillanata, mint maga a verseny – mondta Baji Balázs, aki azért hangsúlyozta, hogy Youhuu-nak nem az a feladata, hogy elvegye a fényt a versenyzőkről.

 

Ez után Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a show olyan lesz, amilyet Magyarországon még soha senki nem láthatott.

„Óriási rohammunkában van Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét rendező szervezőcsapat. Tizenöt nap van hátra, ami a mi szempontunkból tizenöt borzalmasan rövid nap, de toljuk, toljuk, toljuk. Azonban felüdülés számunkra ez a néhány perc, amit Youhuu-val tölthetünk. Youhuu-val együtt lenni élmény. Azt szeretném, ha itt a helyszínen négyszázezer ember is megtapasztalná, hogy Youhuu-t látni, Youhuu-t megtapsolni és Youhuu-val nevetni óriási élmény. Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy életre szóló élmény" – mondta Németh Balázs, aki hangsúlyozta, hogy Magyarország minden idők legjobb atlétikai világbajnokságát szeretné megszervezni, Youhuu pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy ez egyben minden idők egyik legszórakoztatóbb atlétikai világbajnoksága is legyen.

Fotó: Origo

Schmidt Ádám, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa elmondta, hogy 15 nap múlva megrendezésre kerül Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye. A szervezőbizottság célja pedig az, hogy ez legyen minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága.

A bizonyítványt nyilván majd a nemzetközi szövetség elnöke fogja kiosztani. De ahhoz, hogy ez összejöjjön, szükségünk van egy ilyen gyönyörű létesítményre, négyszázezer szurkolóra, elképesztő tehetséggel megáldott sportolókra, és szükségünk van arra, hogy fergeteges hangulat legyen. A hangulatfelelős pedig nem más, mint egy rendkívül szórakoztató racka juh. Youhuu-val volt már lehetőségem találkozni, rendkívül szórakoztató és magával ragadó, és minden pillanat élmény vele 

– mondta Schmidt Ádám, aki ezt követően Németh Balázzsal és Baji Balázzsal együtt beinvitálta a rekortánra Youhuu-t.

Youhuu személyét továbbra is homály fedi, de úgy értesültünk, hogy az úr, aki a belebújt a racka juh jelmezébe, igazi rutinos szórakoztatónak számít a sportvilágban, és hogy ki ő, arra a budapesti atlétikai világbajnokság után fog fény derülni.

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

Vedd meg a jegyed már most!

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

 

ÉLD ÁT ÉLŐBEN AZ ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁGOT! 

NYERD MEG A JÁTÉK IDEJE ALATT A NAPI PÁROS (2 DB) NAPIJEGY EGYIKÉT VAGY AKÁR A 2 DB PÁROS PRÉMIUM JEGYET!

A RÉSZLETEKET AZ ORIGO JÁTÉKÁRÓL IDE KATTINTVA LÁTHATOD.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181591_auto_resized.jpg
origo.hu

Elképesztő bejelentés: új szerződést kötött Szoboszlai Dominik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27696_resized.jpg?avcount=1714713312
origo.hu

Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181852_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182972_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Francia elnök: szárazföldi csapatokat kell beküldenie az európaiaknak az ukrán háborús zónába

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183834_auto_resized.png
metropol.hu

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183328_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27695_resized.jpg?avcount=1714713312
origo.hu

Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182360_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ragyog édesanyja, Katalin hercegné fotóján a szülinapos Sarolta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179726_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Bálint Antónia kihátrált az eljegyzéséből: "Letettem az asztalra a jegygyűrűmet, és eljöttem"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183918_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt a bűvész, aki egy tízmilliós autót nyert a Zsákbamacska adásában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180253_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714713312
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja