Atlétikai vb

Zöld zóna várja az atlétikai vb nézőit

szs

Létrehozva: 2023.07.30.

Schmitt Pál lánya, Petra ezer szállal kötődik a sporthoz, elvégre korábban remek teniszezőként ismertük, ezúttal pedig az augusztus 19. és 27. között rendezendő budapesti atlétikai világbajnokság úgynevezett fenntarthatósági programjának vezetője.

Az az érdeklődő, néző, szurkoló, aki a versenyek mellett arra is kíváncsi, vajon mit kell érteni a sportban fenntarthatóságon, sétáljon el a vb-napok során augusztus 19. és 27. között a stadionpark „zöld zónájába”, ott ugyanis számos ezzel kapcsolatos kérdésre kaphat választ.

– A World Athletics brit elnöke, Sebastian Coe kiemelten kezeli a fenntarthatóságot, ezért mindent elkövetünk, hogy ezen a területen is kiválóan teljesítsünk – mesélte lapunknak Petra. – A szelektív hulladékgyűjtés, a faültetések és a zöld közlekedés mind része a programunknak, de fontos az is, hogy milyen környezeti örökséget hagyunk hátra. A Nemzeti Atlétikai Központ területe például a versenyek után egy fás-ligetes szabadidős parkká alakul át, amit a nagyközönség ingyen használhat.

Schmitt Petra

Egykori köztársasági elnökünk, Schmitt Pál lánya felhívta a figyelmet arra is, hogy a szervezők mindenki számára szeretnék elérhetővé tenni a vb-t. Ezzel a céllal indították el azt a jószolgálati programot, amelynek keretében sok ezer rászoruló ember látogathat ki ingyenesen az eseményre, többek között fogyatékossággal és nehezítettséggel élők, állami gondozott gyermekek és nagycsaládosok, a Sulihős programnak köszönhetően további tízezer iskolás kap ingyenjegyet. Érdekesség, hogy Budapesten lesz az atlétikai világbajnokságok történetének első „örökség erdeje”, amelynek őszi ültetésére szeretnék meghívni Coe elnököt is.

Ami magát az atlétikai sportágat illeti: Petra már a 2002-es müncheni atlétikai Eb rendezésében is részt vett, következésképpen otthonosan mozog az atlétika világában sportszervezőként.

A tavalyi budapesti vizes vb-n ugyancsak a fenntarthatósági területet vezettem

– tette hozzá, majd atlétikai kedvenceiről szólt. Szívesen gondol vissza a kilencszeres olimpiai aranyérmes amerikai Carl Lewis-ra, akit mindig is csodált sokoldalúságáért.

Főleg a budapesti vb ugrószámait kíséri majd figyelemmel, de nagyon érdekli a férfi tízpróbázók versenye is, elvégre szerteágazó szakágakban bizonyítanak. Úgy érzi, mások mellett a rúdugró Armand Duplantis produkcióját lesz érdemes figyelni, és nagyon szurkol az összes magyar indulónak.

– Los Angeles-ben tenisz ösztöndíjasként végeztem az egyetemi tanulmányaimat, jó barátommal, az 1996-os atlantai olimpián kalapácsvetésben aranyérmes Kiss Balázzsal egyidőben. Ezért ez a szám is érdekel és abban reménykedem, hogy Halász Bence személyében talán még magyar érmesünk is lehet. A szakértők arra számítanak, hogy több számban világrekord-javításra lehet majd büszke Budapest – tette hozzá Schmitt Petra.
 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177766_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164221_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nagyon csúnya titok derült ki az Orbán-gyűlölő Lilu múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176304_auto_resized.jpg
ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172789_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kőkemény igazsággal szembesítette az európaiakat egy szőke, kékszemű lány a migránsokkal kapcsolatban (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27614_resized.jpg?avcount=1714511110
origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177683_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714511110
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja