FÖLDRENGÉS

Rejtély Törökországban: két pár focicipőt találtak a romok alatt

szs

Létrehozva: 2023.02.15.

Bár korábbi egybehangzó jelentések szerint egy ghánai válogatott futballistát kimentettek a törökországi romok alól, mégsem találják sehol.

Christian Atsu ghánai labdarúgóról olyan hír látott napvilágot, hogy Hatayban egy ház kilencedik emeletén lévő apartmanjából kimenekítették, ezzel szemben senki sem látta, sehol sincs nyoma. 

Fotó: Erdem Sahin

A múlt hétfői törökországi és szíriai földrengés következtében a 31 éves Hatayspor-focistáról napokkal ezelőtt azt jelentették, hogy épségben kimenekítették a romok alól, de ügynöke azt nyilatkozta, hogy nem leli a csatárt.

Napok óta itt vagyok Hatay városában Christian családtagjaival egyetemben – nyilatkozta Nana Sechere játékosügynök a CBSnews-nak. Atsu lakását behatárolták, fellelték a szakemberek, életjelet is rögzítettek, de mindössze két pár cipőjét lelték meg. Sechere hozzátette, furcsállja, hogy a Hataysporhoz tavaly szeptember 22-én aláírt, korábban a Chelsea-ben is szerepelt játékos klubjának képviselői nincsenek jelen a mentésnél, majd arra kérte a város polgármesterét, Lutfu Savast, hogy nyújtson még több segítséget ahhoz, hogy a 65-szörös ghánai válogatott játékost megmentsék – írta az Anadolu hírügynökség.

Atsu hollétének kiderítéséért minden követ megmozgat Ghána törökországi nagykövet-asszonya, Francisca Ahsitey Odunton is. A diplomata elmondta a ghánai rádiónak, hogy kapott egy olyan listát, amelyiken a földrengés-sújtotta régió kétszáz kórházának adatai olvashatók. Az eltelt napok során valamennyit ellenőriztette a nagykövetség személyzete, de egyikben sem találták meg az esetleg ott ápolt futballistát.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek