Ukrajna

A sportvilág is reagál: katonának áll az ukrán teniszező, Putyint felfüggesztették

Létrehozva: 2022.02.28.

A sportvilág szereplői sem hagyják szó nélkül az ukrán-orosz konfliktust. Sorra halasztják el az orosz-érdekeltségű mérkőzéseket, eseményeket, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében.

(FILES) In this file photo taken on February 14, 2019 Russian President Vladimir Putin takes part in a training session with members of the Russian national judo team in Sochi. - Russian president Vladimir Putin has been suspended as honorary president of the International Judo Federation (IJF) due to Russia's invasion of Ukraine the sport's governing body announced on February 27. (Photo by Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP)

Nem állnak ki a lengyelek

Robert Lewandowski és társai nem állnak ki az oroszok ellen Fotó: AFP

A lengyel labdarúgó-válogatott nem áll ki az oroszok elleni világbajnoki-pótselejtezőre. Az orosz-lengyel találkozót az európai pótselejtező keretében március 24-én rendezték volna Moszkvában. Az összecsapás győztese öt nappal később a B jelű ág másik párja, a svéd-cseh összecsapás továbbjutójával játszott volna azért, hogy részt vehessen a Katarban november 21. és december 18. között sorra kerülő vb-n.

„Ez a helyes döntés. Nem tudok elképzelni egy mérkőzést az orosz válogatott ellen ebben a helyzetben, miközben a fegyveres konfliktus folytatódik Ukrajnában – mondta Robert Lewandowski, a lengyelek csapatkapitánya.

 

Putyint felfüggesztették

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) felfüggesztette Vlagyimir Putyint tiszteletbeli elnöki tisztségéből. Az IJF közleményben tudatta, hogy az orosz elnököt a sportág nagyköveti posztjáról is felfüggeszti. A világszövetség törölte az idei versenynaptárból a májusra tervezett, kazanyi Grand Slam-viadalt.

Tartalékosnak jelentkezett az ukrán teniszező

Szerhij Sztahovszkij jelentkezett az ukrán hadsereg tartalékosai közé. A 36 éves ukrán teniszező januárban, 19 év után fejezte be a karrierjét, legnagyobb győzelmét 2013-ban Wimbledonban aratta, amikor legyőzte Roger Federert.

- Természetesen harcolnék a hazámért - mondta Sztahovszkij. - Nincs katonai tapasztalatom, de volt már fegyver a kezemben. Úgy látom, az európai vezetők nem akarnak segíteni nekünk, hogy a kontinens jobb hely legyen a jövőben, így nekünk kell harcolnunk.

Abramovics átadta az irányítást

Átadja a londoni labdarúgó klub irányítását a Chelsea jótékonysági alapítványának Roman Abramovics. Az egyesületet 2003 óra irányító orosz milliárdos üzenetében azt írta, az elmúlt 20 év során mindig a csapat érdekeit tartotta szem előtt, és most is ezt teszi. Bár az üzletember nem indokolta a döntését, annak háttérben vélhetően az ukrán-orosz konfliktus áll. A tulajdonos egyelőre nem adja el a csapatot, de az irányításba ezentúl nem szól bele.

Ronaldo imádkozik

A Manchester United ötszörös aranylabdás futballistája, Cristiano Ronaldo rövid, de egyértelmű üzenetet közölt Instagram-sztorijában: "Jobb világot kell teremtenünk a gyermekeink számára, világbékéért imádkozom."

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek