Sport

Min töri a fejét Milák? Hogyan faraghatja le 40 centis hátrányát

szs

Létrehozva: 2021.08.25.

Milák Kristóf a vakációján azon agyal, hogy miként verheti meg 100 pillangón az amerikai olimpiai bajnok Caeleb Dresselt, aki Tokióban összesen öt bajnoki címet gyűjtött.

Forrás: Magyar Nemzet

A magyar férfi úszósport aktuális uralkodója, Milák Kristóf nem tölti tétlenül a pihenőidejét, elkocsikázott a kétszeres olimpiai bronzérmes kenushoz, Zala Györgyhöz, aki tavalyi súlyos Covid-fertőzése után újraépítette a Honvéd-úszó izomzatát.

Arról ejtettünk szót – mondta el a Borsnak a kiváló masszőr és terapeuta Zala –, hogy miként javítható a startja, továbbá a 100 pillangón az egyszeri bukófordulójának technikája.

Ízekre szedték a tokiói 100-as döntő videofelvételét, és kiderült, hogy – a 200 pillén amúgy aranyérmes – Milák azért kapott ki az amerikai szupersztártól, mert a rajtnál behozhatatlan, 40 centis hátrányba került. 

Zala konzultált egy másik, az 1980-as moszkvai olimpián győztes aranyérmessel, az úszó szövetség elnökével, dr. Wladár Sándorral. A sportvezető ötleteit is felhasználva olyan muszklierősítő gyakorlatokat fundáltak ki, amelyek révén a Milák-startnál lényegesen csökken a reakcióidő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek