Sport

Nem szokott hozzá, hogy kikap? Furcsa magyarázatot adott Hosszú Katinka balhés viselkedésére az édesapja

Bors

Létrehozva: 2021.07.28.

Az úszónónő tettére logikus magyarázatot adott az édesapja.

Forrás: AFP

A címvédő Hosszú Katinka a hetedik idővel bejutott a 200 méter vegyes szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, aki 400 méter vegyesen ötödik lett, a továbbjutás ellenére nem ment végig a vegyeszóna kanyargós útvonalán, kibújt a kordonok közül, levágta az utat, majd dühösen és csalódottan összepakolta a holmijait és távozott.

A világcsúcstartó Hosszú futamában 2:10.22 perccel csak az ötödik helyen csapott célba, azaz 52 századdal lassabbnak bizonyult, mint egy nappal korábban az előfutamban. Ennek ellenére biztosította helyét a fináléban, mivel a másik futamból mindössze ketten előzték meg, ennek ellenére sokáig úgy tűnt, 200 méteren mégis visszalép.

A Blikk megszólaltatta az úszónő apját a furcsa viselkedésről. A riói bajnoknő édesapja, Hosszú István bízott benne, hogy lánya az elődöntős pofon után képes talpra állni.

– Az első idő és az övé között egy másodperc van, nem történt tragédia. Látszik persze, hogy nincs olyan állapotban, mint Rióban, nem egetverőek az eredményei, a pandémia miatt a felkészülése sem sikerült annyira jól. Nem szokott hozzá, hogy a hetedik idővel kell döntőznie, természetes, ha ezt nehezebben viseli. Így is nagyon bízom benne, hogy egy érmet összehoz majd – mondta a Blikknek az édesapa.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek