Sport

Sportlövőnek állt az úszóelnök

Bors

Létrehozva: 2020.03.06.

Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke ott sportlövő, ahol az élete  hatodik olimpiájára már rajtjogot szerzett Sidi Péter is tréningezik.

Wladár Sándor öt évvel ezelőtt gondolt egyet, és beiratkozott sportlövőnek. Ebben óriási szerepe volt Sidi Péternek. Az olimpiai bajnok úszó, a szövetség elnöke akkora rajongója az eddig öt olimpián szerepelt légpuskás világcsúcstartónak, hogy miatta kezdett lőni. Pisztollyal, kisöbü sportpuskával verseng, s hallott arról a százhalombbattai bajnokságról, amelyen Sidi botrányba keveredett.

– Megdöbbentett, ahogyan fegyelmezték Sidit a 10 méteres légpuskás szám fináléjában. A szabályok szerint a döntősöknek kötelező megjelenni egy úgynevezett „reporting area” területen. Sidi ezt kihagyta, mert nem tudta, hova kell mennie. Az első lövése 10-es volt, ám az ötödik sorozat után közölték, büntetésből két kört levonnak tőle. Erre óvott. Annak helyt adtak, és újra indult a küzdelem – meséli Wladár.

Az érthetően dühös Sidi káromkodott. A Sport24 szerint konkrétan azt kiabálta:

– Csalók! B***d meg! 

Győrik Attila főbíró elismerte, valóban nem jelölték papírlappal a gyülekezési körlet helyét, ám a döntő további résztvevői ott voltak. Wladár úgy véli, lövész-klubtársával, a Komárom–Olympia SE-ben sportoló Sidivel elbántak.

– Olyan ez, mint amikor egy 100 méteres gyorsúszó szám döntőjét újra indítanák, mert 60-nál kiderül, hogy valaki vétett a szabályok ellen – magyarázza Wladár, aki egyébként imádja a lövészetet, jár vadászni, főleg Várgesztesre, ott számos szarvast kapott puskavégre.

– Én biztosítom a családom vadhús szükségletét. A szarvas zsigerelését a helyszínen elvégzem, majd a feldolgozást másra bízom. Kedvencem a narancsos vadragu, illetve az áfonyás szarvasszelet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek